Af Jens Gaardbo - 17/09-17 15:56

Kendt tv-vært Her er 10 ting, jeg gerne ville forbydeKendt tv-vært Her er 10 ting, jeg gerne ville forbyde

Jeg har med årene udviklet mig til et menneske, der stort set kun går op i små ting. Når andre bliver sure på Nordkorea, bliver jeg sur på min fjernbetjening. Når folk diskuterer finansloven, har jeg mere lyst til at snakke om vejret.

storybild

Jens Gaardbo. Mig og Bilen (Billede: Claus Bech)

Jeg foragter ikke dem med de store tanker. Det er udmærket, at nogen vil regulere og forbyde alle de store grimme ting. Jeg er bare overbevist om, at menneskelivet især består af alt det nærliggende og har derfor komponeret en liste over alle de små ting, der også burde forbydes.

1. Klistermærker på æbler. Hvad fanden er meningen? Og hvorfor er der anvendt en lim, der betyder at man kun kan fjerne mærket ved at bore neglen et godt stykke ind i æblet?

2. Cafeer der ikke rydder af. Det er kun i Danmark, man selv er nødt til at fjerne tidligere gæsters snavsede tallerkener og kopper, når man sætter sig på en cafe. Jeg er begyndt at sætte det ud på gaden, hvor en bus som regel så kører det hele i tusind stumper. Så kan de lære det, cafe-ejerne.

3. Landingspanikken. Når flyet er landet, tumler folk med det samme op af sædet og stiller sig nærmest ovenpå hinanden i midtergangen. Det er ulideligt. Alle ved at der stadig går tyve minutter, før vi kan komme ud. Flyselskaberne bør have en mand med knojern ombord der kan slå folk tilbage i sæderne.

4. Ladcykler. Say no more. Civilisationens sammenbrud.

5. Håndbold. Jeg ved godt vi er gode til det. Men når to middelmådige hold kan score tilsammen 50 mål på en time, så er der noget galt. Og så alt den jubel, især hos kvinderne. De fejrer enhver scoring som om de havde vundet anden verdenskrig.

Jeg skal måske lige indskyde, at vi jo også har ting i Danmark, vi kan være stolte over. Jeg har f.eks. lige læst, at vi har europarekord i hoftebrud. Ingen andre steder på kontinentet brækker folk hofterne så meget som her hos os.

Vi er også det sted på planeten hvor der er flest grise per indbygger og det sted på planeten, hvor der lægges flest øre-dræn på småbørn.

Det skal nu ikke afholde mig fra at rydde andre ting af vejen:

6. Voksne med cykelhjelm. Det er muligvis fornuftigt. Men man bliver alligevel så nedslået over al den påpasselighed. Det næste bliver vel iltmasker på offentlige toiletter.

7. Regering og Opposition. Det er altså lidt trættende, at de skiftes til at være sure på hinanden – især når de faktisk er enige om det meste. Dysfunktionel styreform. Og en undervurdering af befolkningens intelligens.

8. Motionsløb. Massekulturens sørgelige triumf. Det må kræve en særlig mangel på personlig ære at løbe rundt med blodskudte øjne sammen med 11.000 andre og samtidig hævde at det er dejligt. Det er lemmingernes psykose. Hvis arrangørerne en dag lægger ruten hen over Møns Klint, vil de alle styrte sig i havet. Og så generer det i øvrigt også trafikken.

9. Fodboldspillere og Gud. På TV ser man hele tiden de der tatoverede internationale fodboldspillere med underlige frisurer vende øjnene mod himlen og takke Gud, når de har scoret. Gud er ligeglad. Og han ser ikke fodbold. Han er mest til ishockey.

10. Lønmodtagere. Jeg er selv én af dem og har aldrig rigtig vænnet mig til det. Man bliver sgu så nøjeregnende. Rettigheder, indeklima, sabbat, espressomaskiner og Ecco-sko. Aldrig et ordentligt slagsmål med blodtud og bajere bagefter. Døden nærmer sig, dag for dag.

Listen er i virkeligheden langt længere. Punkt 46 er f.eks et forbud mod mavesure klummeskrivere. Men der går nok et stykke tid, før vi når dertil. Eller hvad?

God søndag!

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sikker sejr til Randers: Brandvarm...
bt.dk
Politiet: 21-årig dykker er fundet død
bt.dk
Han står bag USA's mest omtalte bog:...
bt.dk
12-årig dreng stjal sin mors...
bt.dk
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx