Af - 24/02-16 07:08

Keld Heick FTW: 7 ting du ikke vidste om kongen af dansktopKeld Heick FTW: 7 ting du ikke vidste om kongen af dansktop

Hele Danmarks Keld Heick fylder i dag 70 år. Selvom han måske ikke lige ligger øverst på Spotify-hitlisten for tiden, skal det alligevel fejres, så her får du syv facts om den gamle rock'n'roller, som du passende kan prale med i frokostpausen.

Bildstrecke im Grossformat »

Keld Heick fylder 70 år i dag. Vi hylder kongen af dansktop med syv seje facts. Glædelig Keld-dag.

1. Ingen Seebach uden Keld


Hver gang du sætter Rasmus Seebach på anlægget så husk på, at var det ikke for Keld Heick, så ville der måske ikke være nogen 'Engel', 'Lidt i fem' eller 'I mine øjne'. Tilbage i 80'erne da Seebachs far Tommy regerede melodi grand prix, var det Keld Heick, der skrev teksterne.

Keld Heick tog røven på David Bowie: - Jeg blev nødt til at prøve
Keld Heick tog røven på David Bowie: - Jeg blev nødt til at prøve

2. Keld Heick kan også være hiphopper


Tror du, Hilda vil ha' en rapper? Det kan du bande på, at hun vil. Keld Heick var ualmindelig street, da han til Danish Music Awards i 2006 uddelte prisen for årets rap/hiphop-udgivelse til Bikstok Røgsystem iført orange hættetrøje og omvendt trucker-kasket.

3. Keld er på Myspace


Vi ved tilgengæld ikke, hvad han hedder på Snapchat.

4. Scorede Hilda med sin højde


Keld Heick scorede Hilda i starten af 60'erne, da hans kusine inviterede ham til fest. Kusinen manglede høje drenge til festen, da der kun gik små drenge i klassen, så Keld var ifølge tv2.dk med sin 1.86 en eftertragtet herre.

Vil øge spændingen: Eurovision laver KÆMPE ændring
Vil øge spændingen: Eurovision laver KÆMPE ændring

5. Keld Heick turde drille David Bowie


De fleste ville ryste i bukserne over at skulle møde selveste David Bowie. Men da Keld Heick i 1999 fik musiktroldmanden i sit tv-program 'Musikbutikken', spurgte han imod David Bowies vilje, om ikke de lige skulle spille et nummer sammen. Bowie gik med på stuntet, men optagelsen blev senere beordret slettet og derfor aldrig vist på tv.

6. Arne?


Keld hedder 'Arne' til mellemnavn.

7. Keld drikker Nespresso


Keld og Hilda Heick har to Nespresso-maskiner stående i hjemmet. ”De oraneg Linzio Lungo-kapsler er vores favorit, men om aftenen nyder vi at drikke den koffeinfri version. Det er nu hyggeligt med en kop kaffe til en god film,” har Keld sagt til jubii.dk.

TV: Anette Heick: Her er sandheden om mit vilde grand prix-garn
TV: Anette Heick: Her er sandheden om mit vilde grand prix-garn

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx