Af - 28/12-16 10:07; Opdateret: 28/12-16 11:08

TV: Rasmus Brohave bliver taget af politiet i fyrværkeri-prankTV: Rasmus Brohave bliver taget af politiet i fyrværkeri-prank

De populære YouTubere Novopleco tager hævn over Ramus Brohave med en fyrværkeri-prank, hvor Rasmus bliver taget af politiet.

Den populære YouTuber Rasmus Brohave har netop været udsat for en fyrværkeri-prank, hvor han bliver taget af politiet.

Bag pranken står YouTube-makkerparret Novopleco, der snyder Rasmus Brohave for at vise børn og unge, hvor vigtigt det er at overholde Sikkerhedsstyrelsens fem fyrværkeriråd.

- Rasmus lavede for noget tid siden en prank på mig for et godt formål, så derfor ville vi gerne lave en prank tilbage på Rasmus, som også var for et godt formål, fortæller Anton Cornelius fra Novopleco i en pressemeddelelse.

Foto: Sikkerhedsstyrelsen

I videoen, som kan ses øverst i artiklen, er drengene ved at fyre krudt af før den 27. december, hvilket er ulovligt i Danmark. Herhjemme må man nemlig kun fyre af fra den 27. december til den 1. januar. Rasmus bliver derfor opdaget af politiet, som pranker ham.

- Vi har lavet den her prank i samarbejde med Sikkerhedsstyrelsen, fordi vi synes, det er en rigtig god sag og fordi, der er rigtig mange, der kommer til skade derude. En prank er meget YouTube-agtig og vi vil gerne formidle til vores fans, at de skal lade være med at dumme sig med fyrværkeri, siger Albert Dyrlund fra Novopleco.

Ulykker rammer oftest unge mennesker
Flere og flere unge kommer i dag ud for fyrværkeriulykker. For bare to år siden ramte hver fjerde fyrværkeriulykke børn og unge under 15 år. Sidste år var tallet steget til fire ud af ti ulykker. Det oplyser Sikkerhedsstyrelsen i en pressemeddelelse, og netop derfor ønsker de at fokusere på de unge.

- Det er nødvendigt med en indsats målrettet den helt unge målgruppe på steder, hvor de er af interesse og ikke kun i skolen. Derfor talte vi med målgruppen selv, for at finde ud af, hvor de er og hvad de ser. Her nåede vi frem til, at YouTube, og især YouTube pranks er det mest populære format, så derfor er det det rette sted at sætte ind, siger Lone Saaby, direktør i Sikkerhedsstyrelsen i pressemeddelelsen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiker vil gøre comeback i...
bt.dk
Motorcyklist og bilist i voldsom...
bt.dk
Brøndby-boss kommer med overraskende...
bt.dk
Modeekspert sætter ord på prins...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx