Af - 02/09-13 15:45; Opdateret: 02/09-13 18:06

Monica Krog-Meyer kæmpede for rockenMonica Krog-Meyer kæmpede for rocken

På lørdag fejrer P3 sin 50-års fødselsdag med en stor fest på Trekroner Fortet i Øresund – og i radioen. Her fortæller en af kanalens veteraner, Monica Krog-Meyer, om fødselsdagsbarnet.

storybild

Monica Krog-Meyer i 1980 og i 2012. (Billede: DR)

Hvad var P3 for et sted at arbejde, dengang du var der?
- Det var totalt anderledes. Dengang var det jo os, der bestemte, hvad lytterne skulle have. Vi havde styr på musik, hvem der var noget, hvad lytterne ville have. I dag er vi hele tiden i kontakt med lytterne, men det er noget ret nyt. Før i tiden kunne de kun skrive brev til os. Jeg kan huske, da jeg lavede 'Strax' i 90'erne, og vi fandt på, at lytterne kunne faxe ind til os! Dengang jeg begyndte, var der også evige diskussioner med cheferne, for de var jo lidt langsomme i optrækket. 'Vi skal passe på det, vi har', syntes de. De ville gerne holde fast i, at vi spillede jazz og viser. Det var tungt altid at skulle kæmpe for at få lov til at spille det nyeste rocknummer.

Hvordan har kanalen ændret sig siden da?
- Den er mere fræk og mere pågående. Den er ung, men ikke på en måde, hvor jeg føler mig udenfor. Jeg hører tit P3. Jeg kan godt lide 'Sara og David' og de sportsprogrammer, der sendes om aftenen. En gang imellem kan jeg da godt tænke om et nummer, at det er 'lige lovlig meget amerikansk gangsta-rap'. Jeg holder meget af alt, hvad der sker i USA, men er det mon det, en dansk lytter vil have?

Hvilket nummer får dig altid til at tænke på din tid på P3?
- Det er oplagt for mig at sige Shu-bi-duas 'Radio Rita' – den transponerer mig direkte tilbage 1983, hvor vi lavede det program. Det var en fantastisk periode. Der er stadig folk, der nævner 'Radio Rita', når jeg interviewer dem nu. Det er lidt sjovt at have en seriøs erhvervsmand i studiet, som så lige vil snakke 'Rita', før han skal ud ad døren igen.

Hvem er den mest mindeværdige gæst, du har haft i studiet på P3?

- Jeg kommer til at tænke på en, som måske er ukendt for lytterne: Skolelæreren Annette Westrup, som jeg havde i studiet i 1993. Hun blev meget omtalt, fordi hun havde pornoblade med, når hun lavede seksualundervisning i skolen. Så viste hun billeder og sagde til eleverne, at 'det der er altså løgn'. Jeg kan huske, at hun sagde noget med, at vi skulle sørge for, at de unge indvandrerdrenge fik nogle lærerpladser, så de ikke blev lukket ude. Og det må man jo sige, at hun har fået ret i.

Hvad ville du give P3 i 50-års-fødselsdagsgave?
- Jeg ville give dem to ting: En pose tid til at forberede sig, for jeg tror, de har smaddertravlt. Og et talekursus, hvor de skal lære ikke at tale kælent, ikke at stemme deres s'er og at bruge 'hans' og 'sin' rigtigt.


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Magnussen manglede fart - ligner...
bt.dk
Khloé Kardashian: Dét har overrasket...
bt.dk
DMI bekræfter rekord: Aldrig før har...
bt.dk
Skuespiller kendt fra DR-satsning...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx