Af - 04/02-14 12:10; Opdateret: 04/02-14 12:35

Kendt musiker slår Roskilde-rekorden med sin 15. koncertKendt musiker slår Roskilde-rekorden med sin 15. koncert

Psyched Up Janis' Sune Wagner slår sine egen rekord, når han til sommer spiller sin 15. koncert på Roskilde Festival.

storybild

Bandet Psyched Up Janis gik for ti år siden i opløsning. Nu gendannes bandet og tager på turne i Danmark. Jakob Jørgensen (til venstre) og Sune Wagner. (Billede: Polfoto)

En optræden på Roskilde Festival er for de fleste danske musikere en livslang drøm, som sjældent går i opfyldelse. Men for Sune Wagner, til daglig den ene halvdel af The Raveonettes, er en koncert på den forjættede dyrskueplads i Roskilde efterhånden en årlig tradition.

Også i år, hvor det i går blev offentliggjort, at Sune Wagner indtager en endnu ukendt scene med det ikoniske rockband Psyched Up Janis, som er gendannet i anledningen af 20-året for debutpladen 'Swell'.

Sommerens Roskilde-koncert bliver den 15. af slagsen for Sune Wagner, der hidtil har skabt svingninger i Roskildes urinstøv med The Raveonettes fem gange og med Psyched Up Janis seks gange. Tre gange har han optrådt på festivalen som gæsteartist.

En hel unik rekord, som Roskilde Festival er hurtig til at anerkende.

- Det siger noget om Sune Wagners alsidighed som musiker, at han indgår i så mange forskellige samarbejder og forskellige orkestre. Det er også usædvanligt, at vi havde Psyched Up Janis til at spille seks år i træk på festivalen. (1994-1999 red.). Det mindes jeg ikke, at andre har gjort, siger musikchef Rikke Øxner, som ikke har været bange for at booke bandet, selv om succesen foregik i det sidste årtusinde.

- Vores primære fokus er det nye musik, der kommer, men vi har en særlig historie med Psyched Up Janis. Det var her, de spillede afskedskoncert i 1999, og nu er de tilbage med deres jubilæum. På den måde, vil vi gerne fortælle noget musikhistorisk, siger Rikke Øxner.

LÆS OGSÅ: Roskilde Festival afslører nye navne

LÆS OGSÅ: »Vi kom os aldrig over mordet på vores lydmand«

LÆS OGSÅ: Sune Wagner tager med Steen Jørgensen på turné

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Akavet afvisning: Se hvad der sker,...
bt.dk
Myndighederne advarer: Voldsomt...
bt.dk
Præster modsiger kendt debattør: Nej,...
bt.dk
X Factor-vinderne er tilbage fra USA:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx