Af Jonas Melander Hammer - 05/08-17 20:14

Lukas Graham angreb DF-politiker efter omstridt kommentar: Nu har hun hævnet sigLukas Graham angreb DF-politiker efter omstridt kommentar: Nu har hun hævnet sig

Mens kvindelandsholdet bliver ved med at præstere på EM-banen, bliver der kæmpet en helt anden kamp udenfor kridtstregerne.

storybild

Lukas Graham på scenen. (Billede: Jens Nørgaard Larsen)

Kvindelandsholdet har ikke set sig tilbage, siden de gik videre fra EM-gruppespillet via en sejr over Norge. Tyskland, der har vundet de sidste seks europamesterskaber, blev sendt ud i kvartfinalen, og torsdag kvalificerede Danmark sig så til EM-finalen efter en straffesparks-sejr over Østrig.

Og mens kvindernes succes ikke er til at stoppe, er de endt i en mediekamp om ligestilling, ligeløn og andre politiske dagsordener. Den fortsatte så fredag, hvor Dansk Folkepartis Susanne Eilersen slettede et opslag, hun 3. august havde delt på sin Facebook-side.

I opslaget delte hun en artikel om angriberen Nadia Nadim, hvori der står, at Nadim tidligere har udtalt, 'at hun efterhånden ikke ønsker at være et hundrede procent dansk, fordi der foregår så megen negativ tale om folk med anden etnisk baggrund'. Sammen med linket til artiklen kritiserede Susanne Eilersen den danske presse for at 'fremhæve en udlænding som noget særligt'. Det vakte stor kritik af folketingsmedlemmet.

Først delte Anders Breinholt et screenshot af opslaget med teksten; 'hvorfor har du slettet dit opslag på Facebook? Formoder, du står ved det? For du er vel ikke sådan en, der får kolde fødder?'.

Siden eskalerede kritikken af DF-politikeren. Blandt de mange argumenter mod Susanne Eilersens holdning var blandt andet, at Nadia Nadim siden 2008 har haft dansk statsborgerskab, og at titlen som udlænding var forkert.

Også sangeren Lukas Graham blandede sig i debatten. På sin Twitter-profil delte han Susanne Eilersens Facebook-opslag og den kommentar hun gav til BT med følgende tekst:

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dommen over Peter Madsens perverse...
bt.dk
Stjernen afslører: Barcelona- og...
bt.dk
I dag kan en ny børne-dille begynde:...
bt.dk
Dansk kendis har tabt sig 25 kilo:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx