Af - 08/04-15 12:22

Se listen: Så meget koster det at skrive til de kendte på FacebookSe listen: Så meget koster det at skrive til de kendte på Facebook

Hvis du vil i kontakt med dit store idol på Facebook, må du en tur i sparegrisen. Det koster nemlig op til 117 kroner, hvis du vil være sikker på, at din besked ryger i indbakken. Facebook kalder det et 'spamfilter'.

Bildstrecke im Grossformat »
Jeg synes det er mærkeligt. Og vildt mærkeligt hvis folk vil betale for at skrive til mig. Man burde kunne skrive gratis og lade det gå i 'other'-indbakken og så kunne man selv vælge om man ville tjekke dem. Hvad siger du til at du er dyrere end din Sjit Happens-kollega Ruben Søltoft? Det er okay. Han har så mange følgere og fans på de sociale medier så det synes jeg kun er lidt sejt, haha. Måske er det fordi jeg er en pige? Kunne du selv finde på at betale for en besked? Jeg ville aldrig gide betale 117 kroner hvis jeg skulle skrive til sådan en som mig selv. Måske kunne jeg finde på det da jeg var yngre og måske havde et kæmpe crush på en kendt. Jeg er sindssygt overraske. Jeg anede ikke, det kostede penge og overhovedet, at det kunne koste penge at kontakte nogen. Det virker jo helt skørt og omvendt af hvad Facebook netop skal kunne – nemlig binde fans og kunstnere sammen. Jeg elsker, at folk kan skrive til mig, både godt og skidt. Jeg læser alt og svarer på, hvad jeg har lyst til. Det er en udvikling, jeg er ked af i så fald. Hvad siger du til, at du ligger i den dyre ende? Haha, okay det er jeg i det mindste beæret over. Men jeg tror, det handler om, at jeg nok er mere aktiv på sociale medier. Det har nok ikke bund i en reel 'celebrity'-status. Pris: 117,26 kroner Det er da bemærkelsesværdigt, at jeg for det første slet ikke har været bevidst omkring det. Det vil sige, at Facebook uden min viden drager nytte af, at jeg har en profil, som potentielt får beskeder fra folk, jeg ingen fælles venner har med. Det sender et ufrivilligt signal om, at jeg skal være svært tilgængelig. Hvis man skal se positivt på det, vil det for dem som får massivt mange henvendelser nedtone den aktivet gevaldigt og måske gøre det mere overskueligt for profilen. Det kunne være interessant at høre hvilke parametre de afgører satsen efter. Hvad er popularitet? 117 kroner er en helt urimelig pris. Man kan også sende beskeder på Instagram, så mon ikke folk vælger en anden måde? Pris: 7,82 kroner Jeg synes, Facebook er blevet grisk, og det er ekstremt grimt at se på. Fankontakt bør være fuldstændig gratis. (Thomas Skov henviser til et blogindlæg på Euroman om sin barndom, hvor han selv jagtede autografer fra kendte). Desuden kan alle fange mig på alle andre medier, og de må sågar maile til mig, hvis de vil det på thsg@dr.dk. Ganske gratis. Hvad siger du til, at det er dyrere at skrive til Emil Thorup? At jeg er i den billige ende? Tjaa, jeg tror man kan få Emil ud til sig for 117 kroner, så det ville jeg ikke betale til Facebook.

Citybois har en fanside på Facebook. Det har du helt styr på. Du kan smide en kommentar på siden, men som den ægte fan du er, så ved du, at det er meget federe at skrive direkte til drengenes private profiler.

Her har Facebook indsat en dørmand. Du skal nemlig betale 117,26 kroner til det sociale medie, hvis du vil have, at din besked går direkte i Citybois' indbakke. Det samme er gældende for alle dine andre idoler. Medmindre I har fælles venner på Facebook, skal du betale for at din besked ikke ryger i spamfiltret.

SE DE KENDTES REAKTION PÅ PRISERNE I GALLERIET ØVERST

Facebook havde tirsdag ikke tid til at forklare, hvorfor de tager penge for, at du kan chatte med dit idol.

For to år siden da man testede det første gang, udtalte den danske direktør Thomas Thomas Myrup Kristensen til Ritzau, at det var for at undgå spam.

Det er forskelligt, hvad du skal betale. Mens det koster 117,26 kroner at skrive til fx Citybois, koster det ”kun” 7,82 kroner at skrive til Thomas Blachman.

Se listen her:

De 'dyre': 117,26 kroner
Gustav
Kesi
Stephania Potalivo
Lasse Rimmer
Emil Thorup
Suzanne Bjerrehuus
Silas Holst

Mellemgruppen: 39,09 kroner
Anders Breinholt
Ruben Søltoft
Lars Hjortshøj

De 'billige': 7,82 kroner
Thomas Blachman
Lina Rafn
Rasmus Seebach
Nikolaj Lie Kaas
Peter Falktoft
Esben Bjerre
Thomas Skov
Christopher
Xander
S!vas
Sara Frost
TopGunn
Burhan G
Rikke Gøransson
Mads Langer
Christian Fuhlendorff
Claudia Rex

Martin Brygmann
Ibi Makienok
Mascha Vang
Casper Christensen

Den helt billige: 6,92 kroner
Morten Breum

SE DE KENDTES REAKTION PÅ PRISERNE I GALLERIET ØVERST

Det koster det at skrive til årets 'X Factor'-finalister:

De 'dyre': 117,26 kroner
Citybois-Thor
Citybois-Anthon
Sophia

Mellemgruppen: 39,09 kroner
Jógvan:

De 'billige': 7,82 kroner
Nanni
Josefin Ivarsson
Mathias Neumann
Finn
Rie
Baraa

Følgende kan du ikke skrive til:
Markus Bang
Emilie Esther
Tannaz

SE DE KENDTES REAKTION PÅ PRISERNE I GALLERIET ØVERST

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx