Af Niels Pedersen - 01/11-17 16:59

Pernille Rosendahl afslører dyster fortid: 'Det var som soldater i krig'Pernille Rosendahl afslører dyster fortid: 'Det var som soldater i krig'

Sangerinden Pernille Rosendahl står nu frem og fortæller om sin hårde opvækst.

storybild

Pernille Rosendahl. (Billede: Emil Hougaard)

Du kender Pernille Rosendahl som en succesfuld sangerinde og tidligere 'X Factor'-dommer. Men 'Swan Lee'-sangerinden har i årevis gemt på en dyster hemmelighed, som hun nu åbner op og fortæller om.

Pernille Rosendahl og søsteren Christina fortæller til DR, hvordan de voksede op i et hjem med massiv vold og frygt. For far bankede mor, når han var fuld. Og det var han ofte. De to små piger var igen og igen tavse og forfærdede vidner til volden.

»Jeg tænker tilbage på det, som om vi var jagede dyr. Det er ligesom soldater i krig. Man ved ikke, hvornår bomben falder, men man ved, at den falder,« siger Pernille Rosendahl til DR i forbindelse med premieren på søsteren Christina Rosendahls nye dokumentarfilm 'Vold i kærlighedens navn'.

Pernille Rosendahl kalder selv opvæksten i Aalborg som 'stresset og ensom'. Stresset fordi hun aldrig vidste, hvornår faren gik amok - og ensom fordi hun og søsteren, da de var børn, for alt i verden ville undgå, at folk udefra fik nys om, hvor galt det stod til i hjemmet. I mange år talte de aldrig om volden; end ikke med hinanden.

Først da de startede i skole, gik det op for søstrene Rosendahl, at det, der foregik derhjemme ikke var normalt. For da de besøgte deres skolekammerater, opdagede de, at deres mødre ikke gik rundt med et blåt øje.

I mange år fandt Pernille Rosendahls mor sig i farens voldelige adfærd, men en nat blev det for meget.

Fra det telt, Pernille og Christina Rosendahl havde slået op i haven, kunne de høre, at moren råbte efter hjælp. Faren var gået amok. Igen. Moren søgte ly på badeværelset, hvor hun fik banket toiletlåget så hårdt ned i toilettet, at naboerne vågnede. De fik tilkaldt politiet, og kort efter blav faren anholdt. Derefter gik Pernille Rosendahls mor under jorden sammen med børnene.

Faren døde i 1993 af kræft, og Pernille Rosendahl har tidligere fortalt til Berlingske, hvordan dødsfaldet fik hende til at jagte drømmen om en solokarriere.

Pernille Rosendahl har været forsanger i 'Swan Lee' og 'The Storm'. Hun udgav sidste år sit andet soloalbum 'Dark Bird'. Hun var i tre år dommer i DR's underholdningsprogram X Factor, som hun siden har kritiseret for manglende vilje til fornyelse.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Støjberg efter minister-exit: Min...
bt.dk
Populær tv-vært sælger luksusvillaen...
bt.dk
Skal vidne i retten: Hun kan blive...
bt.dk
Blev pludselig berømt som Wozniackis...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx