Af Peter Astrup - 13/07-17 10:38

'Hvad er ligheden mellem en neger og en motorsav?': P3-chef svarer igen på racismekritik'Hvad er ligheden mellem en neger og en motorsav?': P3-chef svarer igen på racismekritik

P3s redaktør for satire og udvikling, Adam Duvå Hall, mener, at det fremgår tydeligt, at programmet LOL DK på P3 ikke sigter efter etniske minoriteter, selvom der fortælles grovkornede jokes rettet mod blandt andre sorte.

storybild

Adam Duvå Hall. (Billede: Nikolai Linares (arkiv). )

Det skriver han i en skriftlig kommentar til BT.

Kritikken af P3s program LOL DK er dukker op, efter at programmet har lanceret et koncept, hvor studieværterne forsøger at finde 'Danmarks Sjoveste Vittighed'. Herunder bliver der erklæret såkaldt frit lejde til også at komme med vittigheder i den grovere ende. For eksempel denne:

»Hvad er ligheden mellem en neger og en motorsav? De arbejder begge to bedst med en kæde på,« sagde en lytter, der ringede ind under 'frit lejde'

Men det er der altså ingen problemer i, mener Adam Duva Hall.

'Hele pointen i Frit Lejde er jo at hænge de grove jokes til tørre. I et program, der skal hele vejen rundt om humor i Danmark, skal der naturligvis graves lidt i den grimme del, som vi allesammen ved eksisterer. Det fremgår meget tydeligt, at grebet er satirisk og sigter efter genren og IKKE minoriteter. Værterne håndterer det efter min mening glimrende, og får helt tydeligt sat præmissen op. At de grove jokes er uskønne og ofte ikke tåler et større publikum. Derfor lykkes programmet. Jeg opfordrer derfor de krænkede til at lytte programmet igennem igen og holde øje med, hvem vi i virkeligheden tager pis på,' skriver Adam Duvå Hall i en sms til BT.

Han har ikke ønsket at deltage i et telefoninterview.

Men jurist og blogger Mary Consoleta Namagambe, der selv stammer fra Uganda, blev vred over konceptet.

»Jeg er fuldstændig mundlam og virkelig vred. Det her program består af hvide mænd, der nedgør minoriteter,« siger hun og fortsætter:

»De begynder med at sige, at deres chef og advokater har sagt god for idéen. Så de ved altså godt, at det de skal til at gå i gang med overhovedet ikke er i orden – men de gør det alligevel, for de har jo fået lov,« forklarer hun til BT.

Der er stor uenighed på BTs facebookside, om programmet er over stregen eller ej.

Jan Amtrup mener ikke, man kan blive stødt over P3s program.

'Hvis man er så nærtagende, så hører man måske ikke hjemme i et samfund, hvor humor og komik er vigtigt. Folk skal tage at komme over sig selv , gider ikke alt det skide politiske korrekthed. Humor er humor og hvis der er noget man ikke kan lide, så lyt da for pokker til noget andet,' skriver han.

Til gengæld mener Ana Maria Sønderskov, at der bør være en grænse.

'Jeg ser personligt ingen grund til at lave et sådan program, hvor man giver frit lejde til at nedgøre andre mennesker.Hvad enten man er høj/lav, tyk/tynd, mørk/lys, etnisk dansker / ikke etnisk dansker, har andre seksuelle/ religiøse overbevisninger end ens egen, kan jeg ikke se pointen med at støtte / lave et sådan program. Der skal være plads til humor, men jeg synes også der er en grænse,' skriver hun.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

25-årig dansk stjerne er blevet gift
bt.dk
Real Madrid fik sejren foræret:...
bt.dk
Kvinde voldtaget i by-centrum
bt.dk
Kronprinsen dybt rørt af danskernes...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx