Af - 17/09-15 14:27

Midt i skilsmissen: Prins Nikolai støtter sin mor på FacebookMidt i skilsmissen: Prins Nikolai støtter sin mor på Facebook

Det er aldrig sjovt at være barn midt i en skilsmisse.

Bildstrecke im Grossformat »

Hvad der rent faktisk er op og ned i skilsmissen, holder kongehuset naturligvis internt, men udadtil ser prins Nikolai ud til at have valgt side.

Den 16-årige nummer syv til den danske trone, åbnede i 2014 meget usædvanligt for den danske kongehus en offentlig Facebook-profil, hvor han som hyldest til sin stedfar kaldte sig Nikolai Jørgensen.

Grevinde Alexandra: Vi har ikke de samme værdier
Grevinde Alexandra: Vi har ikke de samme værdier

Men nu her efter at grevinde Alexandra den 8. september meddelte via Ritzau, at hun efter otte års ægteskab skal skilles fra Martin Jørgensen, har prins Nikolai pludselig ændret sit profil navn til 'Nikolai Frederiksborg' - formentlig inspireret af sin mors titel som grevinde af Frederiksborg.

Forfatter og kongehusekspert Trine Villmann vurderer, at navneændringen er Prins Nikolais måde at støtte sin mor på. Rent formelt har han dog ikke lov til at ændre navn, fortæller hun til metroxpress:

- Da dronning Margrethe i 2004 gjorde Alexandra til grevinde af Frederiksborg var det en titel hun opfandt til lejligheden. Dengang bestemte dronningen også at titlen ikke kan nedarves. Altså at titlen vil dø med Alexandra. Derfor er det ikke korrekt at Nikolai kalder sig Frederiksborg for han kan ikke arve det navn eller den titel.

Grevinde Alexandra skal skilles
Grevinde Alexandra skal skilles

Lektor i samfundsforhold Lars Hovbakke Sørensen siger til bt.dk, at navneskiftet signalerer, at bruddet mellem prins Nikolais mor og Martin Jørgensen langt fra har været fredsommeligt:

- Det signalerer et markant brud. Og det signalerer, at Martin Jørgensen er helt ude af billedet i forhold til, hvordan Nikolaj ønsker at fremstå.

Før skilsmissen så det ellers ud til, at Prins Nikolai havde et tæt forhold til Martin Jørgensen.

Prins Nikolai begyndte sidste år på Herlufsholm kostskole ved Næstved, og da han før sommerferien skulle modtage sit eksamensbevis for afslutningen af 10. klasse, var det ikke hans mor eller far, der var med for at støtte op, men netop Martin Jørgensen.

Martin Jørgensen er allerede flyttet ud af familiens minipalæ på Svanemøllevej på Østerbro i København.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx