Af Julie Laurs Bundgaard - 06/11-17 12:48

Dansk sangerinde: Derfor sagde jeg nej, da min kæreste friede Dansk sangerinde: Derfor sagde jeg nej, da min kæreste friede

Selvom Tina Dicow og den islandske musiker Helgi Jónsson i dag er lykkelig gift, er historien om deres forlovelse en smule atypisk. Sangerinden sagde nemlig nej, første gang hendes nuværende ægtemand friede.

storybild

Tina Dickow og Helgi Jónsson blev kærester, efter de begyndte at spille musik sammen tilbage i 2008. (Foto: Jonas Skovbjerg Fogh/Scanpix 2014) (Billede: Jonas Skovbjerg Fogh)

Det skriver DR.

Den i dag 37-årige Helgi Jónsson, som Tina Dickow har dannet par med, siden de begyndte at spille musik sammen tilbage i 2008, faldt første gang på knæ i den tyske hovedstad Berlin.

»Jeg sagde nej, fordi vi var for fulde på en aften, der var poetisk og vidunderlig efter en koncert i Berlin. Jeg tænkte: 'Det kan ikke passe, at det skal foregå sådan'. Og jeg regnede med, at Helgi ville fri igen, efter tømmermændene var forsvundet,« siger den 40-årige sangerinde til mediet.

Hun havde regnet med, at hende islandske kæreste ville give frieriet endnu et skud dagen efter eller måske i løbet af ugen, men sådan gik det ikke. Faktisk skete der ikke noget, før hun skrev sangen 'Ask Again.'

Det skriver Tina Dickow i sin 340 sider lange selvbiografi 'Tæl til Tina,' der udkom mandag den 5. november.

'Du kyssede mig og stillede spørgsmålet. Ja det store fire ord lange spørgsmål. Jeg smilede og sagde: Spørg mig igen, når tømmermændene er forsvundet. Men du spurgte ikke næste morgen. Du spurgte ikke den dag. Du spurgte ikke den sommer, og nu er vinteren snart ovre. Spørg igen. Jeg skal nok sige ja. Ja. Hvis du spørger mig igen, skal jeg nok sige ja. Ja. Lige gyldigt hvornår er svaret ja,' synger Tina Dickow i sangen fra 2014.

Meget tyder på, at den diskrete hentydning virkede. I hvert faldt Helgi Jónsson på knæ i parrets huset i Reykjavik syv måneder efter, han stillede spørgsmålet første gang, og lørdag den 12. juni 2014 blev de gift ved foden af en gletsjer på Island.

I dag har Tina Dickow og Helgi Jónsson været gift i tre år, og sammen har de tre børn: Emil på fem år, Josefina på tre år og Theodor på 10 måneder.

Her ses hele familien: 

When there's a 5th Birthday in the house, Denmark is faaaaar away from Iceland. #weloveFaceTime

Et opslag delt af Tina Dickow (@tinadico) den

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Joachim og Marie besøgte Danmarks...
bt.dk
Dansk realitystjerne jubler: 'Jeg har...
bt.dk
Komiker langer ud efter politiker:...
bt.dk
Motorcyklist sendt til traumecenter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx