Af - 09/12-13 13:34

Emmelies store år: Min kæreste er det bedsteEmmelies store år: Min kæreste er det bedste

I denne uge har metroxpress fokus på de danskere, som har gjort sig særligt bemærket i årets løb. I dag snakker vi med Emmelie de Forest, som vandt det internationale Melodi Grand Prix i maj.

storybild

Emmelie de Forest sang Melodi Grand Prix til Danmark i Malmø i maj. (Billede: Polfoto/AP)

Er der overhovedet noget af den Emmelie, du var for et år siden, tilbage?

- Jeg er jo stadig den samme person, men mit liv har forandret sig meget. Men til det bedre, synes jeg. For et år siden arbejdede jeg jo stadig i bageren og håbede, at jeg skulle være med i det danske Melodi Grand Prix.

Hvor meget kan du egentlig huske fra den aften, du vandt grandprixet i Malmø?

- Jeg kan godt huske en hel del, men der er også øjeblikke, der er lidt mudrede. Jeg har faktisk endnu ikke fået set showet. Det kan godt være, jeg skulle gøre det her i julen sammen med min familie.

Kæresten opfylder Emmelies drømme
Kæresten opfylder Emmelies drømme

Hvis du skulle kåre 'årets person', hvem ville du så pege på?

- Det skulle være min kæreste (musikeren Jakob Schack Glæsner, red.). Vi mødtes i marts, og det har været fantastisk at have ham omkring mig. Vi har selvfølgelig musikken til fælles – jeg har altid datet inden for branchen – og så har han humor og personlighed, som er lige mig. Han har altid været der for mig, han forstår, hvad jeg laver, og jeg står aldrig alene.

December måned – dum eller dejlig?

- Jeg elsker julen, så jeg glæder mig! Også selv om jeg altid er sent ude med julegaverne … Jeg skal til Mariager og holde jul, og det er første gang, jeg er hjemme, siden sidste jul, bortset fra en halv dag.

Vega skal holde Melodi Grand Prix-fest
Vega skal holde Melodi Grand Prix-fest

Har du nogen jule-traditioner, som bare SKAL overholdes?

- Vi holder 'omvendt jul' hos os. Vi står op og pakker gaverne ud om morgenen den 24. Det har vi altid gjort. Så det er en rigtig 'nattøjsjul', hvor man bare er sammen med familien og ikke stresser. Vi går i kirke om eftermiddagen, og så går vi hjem og spiser. Jeg tror, det var noget, min mor indførte, da vi var små, så det ikke blev sådan en mareridtsjul, hvor man skal spise, går 40 gange rundt om juletræet og så åbner gaver, mens børnene bliver mere og mere hysteriske.

Hvilke planer, håb og ønsker har du for 2014?

- Jeg arbejder på mit nye album, som skal udkomme i løbet af året. Og så skal jeg optræde til det danske grandprix og til Eurovision – det er der jo tradition for. Jeg kunne også godt tænke mig at komme i gang med noget dans eller træning – det har jeg ikke rigtig haft tid til i år, men det vil jeg opprioritere.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Endelig: Kim Kardashian deler det...
bt.dk
Dansk reality-deltager har fået...
bt.dk
DMI: Nu bliver vejret helt anderledes
bt.dk
S: Skilsmissepar skal tvinges til en...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx