Af Laura Rode Nygaard - 28/09-17 21:40

Hollywood-stjerne ramt af kræft: Jeg har en god og en dårlig nyhedHollywood-stjerne ramt af kræft: Jeg har en god og en dårlig nyhed

Den amerikanske skuespillerinde Julia Louis-Dreyfus er blevet ramt af brystkræft.

storybild

Skuespillerinde Julia Louis-Dreyfus. (Billede: ANGELA WEISS)

Den amerikanske skuespillerinde Julia Louis-Dreyfus er blevet ramt af brystkræft.

Den forfærdelige nyhed afslørede hun selv torsdag, hvor hun lagde en følelsesladet tekst på Twitter.

'Én ud af otte kvinder rammes af brystkræft. I dag er jeg den ene,' indleder hun sit opslag, hvor hun, trods sin diagnose, har overskud til at sætte fokus på de hårde vilkår, som flere amerikanere lever - og desværre også ofte dør - under.

'Den gode nyhed er, at jeg har den mest glorværdige gruppe støttende og omsorgsfulde familiemedlemmer og venner og en fantastisk forsikring gennem min fagforening. Den dårlige nyhed er, at ikke alle kvinder er så heldige, så lad os bekæmpe alle kræftformer og gøre universal sundhedsforsikring til virkelighed,' skriver den 56-årige skuespillerinde.


Julia Louis-Dreyfus er for tiden aktuel i den politiske komedieserie Veep på HBO og vandt for nylig sin sjette Emmy for rollen som den kontroversielle vicepræsident Selina Meyer.

Men jublen blev hurtigt afløst af sorg, da hun ifølge Variety blev diagnosticeret med brystkræft dagen efter den presigefylte prisoverrækkelse.

Den kommende syvende sæson af den populære tv-serie bliver den sidste, men i en pressemeddelelse fra HBO understreges det, at beslutningen blev taget inden Julia Louis-Dreyfus' diagnose, og at man vil tage al mulig hensyn til skuespillerens helbred og behandling i produktionsplanen.

»Vores kærlighed og støtte går til Julia og hendes familie i denne tid. Vi har al tiltro til, at hun vil komme igennem dette med sin sædvanlige vedholdenhed og ufortrødne gåpåmod, og vi ser frem til at få hende tilbage på fode og på HBO til en sidste sæson af 'Veep',« skriver tv-stationen.

Foruden glansrollen i 'Veep' er Julia Louis-Dreyfus kendt for at portrættere Elaine Benes i kult-serien 'Seinfield' fra 90erne.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mand klædte sig ud som ulv og jagtede...
bt.dk
Kvinde fyret fordi hun forsøgte at...
bt.dk
Dansk skuespiller tog 15 kilo på...
bt.dk
Politiet efterlyser: Hvis du ser...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx