Af - 12/08-16 06:58

Harry Potter-stjerne skal betale over otte millioner tilbage i skatHarry Potter-stjerne skal betale over otte millioner tilbage i skat

Rupert Grint har fået lidt af et skattesmæk.

Bildstrecke im Grossformat »

Rupert Grint troede, at han kunne slippe for at betale en stor sum penge i skat, men det har en dommer i England nu sagt nej til, skriver E Online.

Magisk og mørk Harry Potter tryllebinder anmelderne
Magisk og mørk Harry Potter tryllebinder anmelderne

Den 27-årige stjerne skal betale 8,7 millioner kroner tilbage i skat, fordi han ændrede på datoer i sin årsopgørelse for at skjule penge, han havde tjent fra 'Harry Potter'-filmene, hvor han spiller Ron Weasley.

Et revisorfirma havde rådet Rupert Grint til at ændre datoerne i hans årsopgørelse, så 20 måneder af hans indkomst ville blive beskattet i 2009-2010.

Dette gjorde, at han undgik at betale otte måneders skat i 2010-2011, hvor topskatten var steget fra 40 til 50 procent.

Gyldendal varmer Harry Potter-maskinen op på ny
Gyldendal varmer Harry Potter-maskinen op på ny

Under en hørelse har Rupert Grint fortalt, at han ikke ved meget om sine egne pengesager, fordi det er hans far og revisor, som står for det.

Det er anden gang inden for kort tid, at en skuespiller fra 'Harry Potter'-filmene får luftet deres privatøkonomi foran hele verden.

Emma Watsons navn kom op i forbindelses med de lækkede Panama-papirer.

'Harry Potter'-stjernen har i 2013 via et selskab kaldet Falling Leaves på de britiske jomfruøer købt en million-ejendom i London, skriver The Telegraph.

Midaldrende Harry Potter tryller stadig for boghandlere
Midaldrende Harry Potter tryller stadig for boghandlere

Men skal man tro den 26-årige kvinde, har hensigten ikke været at undgå at betale skat.

I stedet har beslutningen om at anvende selskabet på de populære skattely-øer været at gøre hendes køb anonymt, lyder forklaringen.

- Emma modtager absolut ingen skattefordele fra dette udenlandske firma, siger talsmanden for den 26-årige skuespillerinde ifølge Telegraph.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx