Af Tinie Maibøll - 21/09-17 09:06

Paprika Steen i international serie med 'Sex and the City'-stjernePaprika Steen i international serie med 'Sex and the City'-stjerne

Til efteråret spiller den danske skuespiller og instruktør Parika Steen side om side med blandt andre den internationale stjerner Kim Cattrall i anden sæson af dramathrilleren Modus

storybild

(Billede: RAFA RIVAS)

Efteråret bliver på ingen måde gråt og kedeligt for den prisbelønnede danske skuespiller og instruktør Paprika Steen. For hun har nemlig medvirket i anden sæson af streamingsiden C Mores thrillerserie 'Modus', som er optaget i Sverige og får premiere til efteråret.

Her spiller Paprika Steen politikommissæren Alva Roos, som skal efterforske den amerikanske præsidents pludselige og mystiske forsvinding under et statsbesøg i Stockholm.

»Jeg er altid meget taknemmelig og glad, når jeg bliver spurgt om at arbejde i et andet land end mit eget. Jeg har tidligere arbejdet i Sverige, og trives rigtigt godt der. Rollen som Alva Roos var meget spændende, og jeg holdt meget af Modus første sæson og ville gerne arbejde med Melinda Kinnaman (skuespiller i serien, red.), som jeg virkelig beundrer«, siger Paprika Steen.

Præsidenten, hvis forsvinding Paprika Steen skal opklare, spilles af den amerikanske superstjerne Kim Catrall – bedst kendt fra sin rolle som den hæmningsløse Samantha fra den ikoniske succes 'Sex and the City'.

Serien 'Modus' er baseret på Anne Holts bøger om Inger Johanne Vik, og den første sæson blev vist i 2015. Serien blev nomineret til Kristallen og blev efterfølgende solgt til bl.a. England, Tyskland, USA, Frankrig, Spanien, Australien og Japan.

Udover Kim Cattrall gæster de velkendte skuespillere Greg Wise og Billy Campbell også serien. Greg Wise er kendt fra succeser som Jane Austen-klassikeren 'Fornuft og følelse' og senest for sin medvirken i Netflix-serien 'The Crown'. Billy Campbell har medvirket i succeser som 'The Killing' og den anmelderroste miniserie Cardinal.

Alias: Paprika Steen

Fødselsdato: 3. november 1964

Kendt fra: Festen, Okay, Elsker dig for evigt, Applaus, En kort en lang, Vild med Dans, Stille Hjerte, Den skaldede frisør og Lykke

Privat: Har sønnen Otto på 17 år med filmproducent Mikael Rieks, som hun blev skilt fra i år 2014. Derudover er Paprika Steen søster til skuespiller Nikolaj Steen, som også har haft succes i flere danske film.

Kilde: IMDb og Billedbladet

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kan du genkende noget på disse...
bt.dk
Tv-seere chokerede over OL-stjernes...
bt.dk
16-årig valgte at blive under...
bt.dk
Jamie Talbot fra X Factor: Sådan er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx