Af Niels Pedersen - 10/12-17 08:10

Seerne er vilde med Alexandra efter hudløst ærlig reaktion på tv: 'Et helt igennem dejligt menneske'Seerne er vilde med Alexandra efter hudløst ærlig reaktion på tv: 'Et helt igennem dejligt menneske'

I videoen øverst i artiklen kan man se grevinde Alexandra som på spinningcykel bakker op om indsamling på Herlufsholm Kostskole, da prins Nikolai begyndte der i 2014.

Grevinden indsampler peneg

Efter skilsmissen fra prins Joachim har grevinde Alexandra bestemt ikke altid været en af danskernes favoritter, ikke mindst fordi hun fortsat kan hæve de årspenge, Folketinget har bevilliget til flere af de kongelige. Men måske er stemningen ved at vende. I hvert fald er mange seere vilde med Alexandra efter hendes tårevædede interview med Jes Dorph Petersen i TV 2-programmet Go' Aften Danmark lørdag aften.

Go' Morgen og Go' Aften Danmarks Facebookside får grevinden mange roser med på vejen af begejstrede seere.

Det var da også en hudløst ærlig grevinde, der tonede frem på skærmen  lørdag aften, hvor hun blandt andet talte om sin skilsmisse fra prins Joachim og blev dybt rørt over en uventet hilsen fra sønnen Nikolai.

»Jamen, jeg kan slet ikke styre de følelser nu. Jeg bliver så stolt. Der tog du fusen på mig,« sagde hun til Jes Dorph Petersen, mens hun forsøgte at vifte tårerne væk.

Til sidst måtte en medarbejder bag kameraet række grevinden et lommetørklæde, så hun kunne tørre øjnene.

Det er netop det klip, TV 2 delte på Facebook før hele interviewet blev sendt på tv klokken 18.25 lørdag aften. Og den følelsesladede Alexandra gik som sagt rent ind hos mange af seerne. Enkelte kritiserede grevinden for at nasse på samfundet og opdrage sine børn prins Nikolai og prins Felix til det samme, men det fik andre i kommentarfeltet til at tage hende i forsvar.

Det er nye toner, for grevinde Alexandra har været genstand for ikke så lidt kritik fra mange danskeres side, siden hun og prins Joachim blev skilt i 2004. Det skyldes især de 2,4 millioner kroner Alexandra hvert år modtager i de såkaldte årspenge - eller apanage - af den danske stat. I en Gallup-undersøgelse fra 2016 svarede to ud af tre danskere, at de havde en negativ eller overvejende negativ holdning til, at der hvert år ruller et millionbeløb ind på grevinde Alexandras konto. Kun 6 procent var positivt indstillet over for beløbet.

Selv efter at hun i sommeren 2017 bekendtgjorde, at hun frasiger sig apanagen med virkning fra 2020, hvor prins Felix bliver myndig, stilnede kritikken ikke af.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Her får du fritidshuse med havudsigt...
bt.dk
Let mad: Lene Hanssons madplan uge 17
bt.dk
Forsker dræber udbredt myte om...
bt.dk
Rane Willerslev: Jeg har både angst...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx