Af Laura Rode Nygaard - 09/12-17 17:14

Journalist i royalt angreb: Kan I slet ikke se hvorfor DE er så rige? Journalist i royalt angreb: Kan I slet ikke se hvorfor DE er så rige?

Det er for meget, mener journalisten, der kalder kongehuset en modsætning til alt, vi normalt sætter pris på

storybild

Det kommende ægtepar annoncerede forlovelsen ved Kensington Palace i London 27. november 2017. (Billede: DANIEL LEAL-OLIVAS)

Verden er for forblændet af den perfekte historie om prins Harry, der faldt på knæ for sin gudesmukke kæreste i hjemlige omgivelser, mens kyllingen stegte i ovnen, til at se, hvad problemet ved det kommende royale bryllup er.

Det mener den australske journalist Jessie Stephens, som har forfattet en stærkt kritisk kommentar om det forestående bryllup på kvindesitet Mamamia.

Siden forlovelsen mellem den 33-årige prins og den 36-årige amerikanske skuespillerinde blev annonceret i sidste uge, har man i alverdens medier kunnet læse bunkevis af detaljer om både forlovelsesring, frieri, kurmageri og et kærkomment brud på den royale etikette, der tilsammen skaber fortællingen om det fantastiske eventyrbryllup, som mange små piger nok har drømt om i tidens løb.

Men glansbilledet har skygget for et ganske alvorligt problem, mener Jessie Stephens. For hvem er det i virkeligheden der har betalt for den luksuriøse ring bestående af tre 2,5 karat diamanter, som prins Harry hev frem af lommen i hjemmet i London, som som er vurderet til knap en halv million kroner?

Det har skatteborgerne, mener hun.

'Vi lever i et vestligt demokrati, der tror på, at man kan bryde med den sociale arv, at præstationer baseres på fortjeneste, på retstatsprincippet og valgte embedsmænd. Kongefamilien er modsætningen til alt, hvad vi normalt sætter pris på. Brylluppet, som vi så ivrigt ser frem til, vil koste millioner af skattekroner' skriver hun.

Forlovelsesringen vurderes til at være knap en halv million danske kroner værd og er besat med to diamanter fra prins Harrys afdøde mors, prinsesse Dianas, personlige samling samt en sten fra Botswana, hvor parret var på ferie sammen i forholdet spæde begyndelse. (Billede: TOBY MELVILLE)

'På trods af det voksende skel mellem rig og fattig - og sandheden, som ingen vil erkende: Du er fattig, fordi de er rige - fejrer og hylder vi dette absurde teater af overforbrug.'

Prins Harrys storebror prins William blev i 2011 gift med Kate MIddleton ved et storslået bryllup i Westminster Abbey til anslået godt 200 millioner kroner, og ifølge Jessie Stephens kunne man have huset samtlige Storbritanniens hjemløse i en uge for det beløb. Man kunne også have ansat tusindvis af sygeplejersker, eller investeret i det offentlige sygehusvæsen eller uddannelsessystem for de penge.

'Men det er ikke glamourøst at tage sig af de syge,' påpeger hun.

'Folk lider over hele verden på grund af de beslutninger, det britiske kongehus tager. Ikke - for lige at gøre det klart - på grund af prins Harrys beslutninger, men på grund af hele institutionen, han nu repræsenterer.'

Det kommende ægtepar annoncerede forlovelsen ved Kensington Palace i London 27. november 2017. (Billede: DANIEL LEAL-OLIVAS)

Meghan Markle og prins Harry mødte hinanden på en klub i London i sommeren 2016, hvilket en fælles ven havde arrangeret. Tre til fire uger senere inviterede charmeprinsen den fraskilte amerikanske 'Suits'-skuespillerinde på camping i Botswana i det sydlige Afrika for at lære hende bedre at kende.

Det afgørende skridt tog de i november på en 'standard, typisk dag for os' i hjemmet, der er en del af Kensington Palace i London, da prins Harry gik på knæ for sin udkårne, fortalte parret til BBC, da de annoncerede forlovelsen i sidste uge.

»Det var bare en helt utrolig overraskelse. Det var så sødt, naturligt og meget romantisk,« siger Meghan Markle.

»Hun lod mig ikke engang færdiggøre frieriet. Hun sagde: 'Kan jeg sige ja?,'« fortæller Harry.

Parret viste sig for første gang offentligt sammen til en tenniskamp for handicappede i Canada i september 2017. (Billede: MARK BLINCH)

Brylluppet vil finde sted i foråret 2018.

Ægteskabet med prins Harry bliver Meghan Markles andet af slagsen. Fra 2011 til 2013 var hun gift med filmproduceren Trevor Engelson.

Meghan Markle er skuespillerinde og bedst kendt fra serien 'Suits'. Her er hun fotograferet på den røde løber i oktober 2014. (Billede: © Andrew Kelly / Reuters)

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Markant profil i hårdt angreb på sit...
bt.dk
Bill Cosby dømt for sexovergreb: 'Jeg...
bt.dk
Se BT's karakterer fra pokalbraget:...
bt.dk
Kæmpebøde til køreskole: Over 1800...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx