Af Ivar Carstensen - 22/08-17 07:16

Kronprins Frederik ydmyget i Australien: Avis kalder det en 'pinlig farce'Kronprins Frederik ydmyget i Australien: Avis kalder det en 'pinlig farce'

Strenge australske alkohollove betød, at Kronprins Frederik blev afvist i døren i Brisbane - manglede ID, der viste han var over 18.

storybild

Kronprins Frederik, 49 - manglede gyldigt ID for at komme ind på australsk bar. (Billede: Jens Nørgaard Larsen)

I den australske delstat Queensland har man en lov, der siger, at alle skal være i besiddelse af et gyldigt ID, der beviser man er over 18 for efter kl. 22 at komme ind på en bar, hvor der serveres alkohol.

Der er ingen undtagelser. Heller ikke for en dansk kronprins, der ellers ikke er ganske ukendt i det store land down under.

Det måtte kronprins Frederik sande, da han i fredags forsøgte at komme ind på Jade Buddha bar i den australske by Brisbane - uden at have ID med, der kunne læses i barens skanner. Det blev et nej fra dørmanden til den 49-årige danske kronprins og hans følge, som dog ikke gav op af den grund. Efter 15 minutter vendte han tilbage med ikke færre end syv Queensland-politibetjente, der kunne bevidne Kronprinsens identitet - og alder.

Ifølge den lokale avis The Courier Mail fik betjentene overbevist barens bestyrer om, at man havde grønt lys fra kontorfolkene i »Office of Liquor and Gaming« til, at den danske kronprins og hans følge kunne omgå de strenge lokalstatslove om ID.

Kronprins Frederik er i Brisbane og Queensland i disse dage i forbindelse med sejladsen  Hamilton Island Race Week, og altså uden kronprinsesse Mary, som er blevet i Danmark med børnene. Men tilstedeværelsen af den australsk-fødte prinsesse havde næppe hjulpet. I hvert fald skriver The Courier Mail, der betegner sagen som en pinlig international farce, at ID-loven i staten er nærmest ubøjelig. Og ejeren af Jade Buddha Bar kunne ikke være mere enig, og påpeger, at ID-skannerne har svært ved at acceptere andet end australske ID-papirer.

»Det er en tåbelig lov. Vi har altid ment, at den ville blive et mareridt set fra turisternes synspunkt. Loven er den rene overreaktion, og det her med prinsen er bare toppen af isbjerget. Det sker hele tiden med normale mennesker,« siger barens ejen Phil Hogan, der fredag aften blev tilkaldt for at rede trådene ud i forbindelse med Kronprins Frederiks besøg.


Ifølge den lokale avis, måtte  en anden bar - The Gresham , der ellers har vundet priser for at være en af Australiens bedste vinbarer - i sidste måned afvise en større gruppe respekterede franske vinmagere på besøg, da de ikke havde et ID, der kunne genkendes af de lokale skannere. »Særdeles pinligt«, lød det fra ejeren dengang.

Men det var alligevel ikke noget i forhold til fadæsen med den danske kronprins, der er kendt og respekteret i Australien, hvor han som bekendt mødte Mary under OL i år 2000.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx