Af Maria Christine Madsen - 12/11-17 09:05

Kendt skuespiller så sig selv på forsiden af magasin - og så blev hun rasendeKendt skuespiller så sig selv på forsiden af magasin - og så blev hun rasende

Da den Oscar-vindende skuespiller Lupita Nyong'o blev fotograferet til forsiden af magasinet Grazia, så hun det som en mulighed for at vise andre mørke kvinder med kruset hår, at de er smukke, som de er. Derfor blev hun rasende, da hun så det billede, magasinet endte med at bringe.

storybild

ARKIVFOTO af skuespilleren Lupita Nyong'o. (Billede: PAUL HACKETT)

For hvor skuespilleren med de kenyanske rødder mødte op til fotograferingen med sit mørke hår samlet i en hestehale, var hestehalen slet ikke til at se på billedet.

Den var photoshoppet helt væk.

Beslutningen om at fjerne hendes hår på billedet har fået Lupita Nyong'o, der vandt en Oscar for bedste kvindelige birolle for sin rolle i filmen '12 Years a Slave', til at lange kraftigt ud efter den engelske udgave af magasinet Grazia, som bragte det i deres novemberudgave.

As I have made clear so often in the past with every fiber of my being, I embrace my natural heritage and despite having grown up thinking light skin and straight, silky hair were the standards of beauty, I now know that my dark skin and kinky, coily hair are beautiful too. Being featured on the cover of a magazine fulfills me as it is an opportunity to show other dark, kinky-haired people, and particularly our children, that they are beautiful just the way they are. I am disappointed that @graziauk invited me to be on their cover and then edited out and smoothed my hair to fit their notion of what beautiful hair looks like. Had I been consulted, I would have explained that I cannot support or condone the omission of what is my native heritage with the intention that they appreciate that there is still a very long way to go to combat the unconscious prejudice against black women's complexion, hair style and texture. #dtmh

Et opslag delt af Lupita Nyong'o (@lupitanyongo) den

'Som jeg har gjort det klart flere gange før i tiden med alt, hvad jeg er, så omfavner jeg mit naturlige ophav, og på trods af at jeg voksede op og tænkte, at lys hud og glat, blødt hår var normen for skønhed, så ved jeg nu, at min mørke hud og mit krusede hår også er smukt', skriver hun i et opslag på Instagram, som fortsætter:

'At være på forsiden af et magasin giver mig glæde, da det er en mulighed for at vise andre mørke kvinder med kruset hår - og især til vores børn - at de er smukke, præcis som de er.'

Derfor er hun skuffet over, at magasinet valgte at redigere hendes hår væk fra forsiden.

'Jeg er skuffet over, at Grazia UK inviterede mig til at være på deres forside og derefter redigerede mit hår væk og gjorde det mere blødt for at passe til, hvordan, de mener, smukt hår skal se ud,' skriver hun.

Hun forklarer, at hvis magasinet havde spurgt hende, om de måtte redigere hendes hår væk, så havde hun sagt nej.

'Så havde jeg forklaret, at jeg ikke kan støtte eller tolerere udeladelsen af det, der er mit naturlige ophav, med den begrundelse at de må forstå, at der stadig er lang vej tilbage for at bekæmpe de ubevidste fordomme mod sorte kvinders hud, hår og tekstur,' slutter hun sit opslag.

Efterfølgende har Grazia UK udsendt en undskyldning til Lupita Nyong'o.

»Grazia er engageret i at repræsentere mangfoldighed gennem sine sider og undskylder uforbeholdent til Lupia Nyong'o,« lyder det i en udtalelse fra magasinet.

»Grazia-magasinet vil gerne gøre det klart, at man på ingen måde kom med nogen redaktionel anmodning om at ændre på Lupita N'yong'os hår til fotografen på denne måneds forside, og vi redigerede det ikke selv. Men vi undskylder uforbeholdent for ikke at overholde de højeste redaktionelle standarder ved at sikre os, at vi var opmærksomme på alle de ændringer, der blev lavet,« slutter udtalelsen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk realitystjerne jubler: 'Jeg har...
bt.dk
Flere nye tilfælde af frygtet sygdom...
bt.dk
Bror til fransk politihelt: Han...
bt.dk
Sanne Salomonsen: Derfor bliver...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx