Af Maria Christine Madsen - 12/06-17 14:19

Husker du hende? Tidligere barnestjerne endte i flere skandaler og forsvandt - nu overrasker hun igenHusker du hende? Tidligere barnestjerne endte i flere skandaler og forsvandt - nu overrasker hun igen

Hun var spået en stor karriere, men så begyndte skandalerne.

storybild

Amanda Bynes ses her i 2011 til MTV Movie Awards i Los Angeles. Foto: DANNY MOLOSHOK

Hun var kun syv år, da hun første gang optrådte på tv. Siden fulgte flere roller både i serier og i film, men nedturen og misbruget fulgte lige i kølvandet på succesen.

Skandalerne begyndte at fylde mere og mere, og til sidst besluttede hun at trække sig helt fra skuespillet og fra rampelyset. Men nu er Amanda Bynes klar til at gøre et comeback.

Det fortæller den i dag 31-årige skuespiller Amanda Bynes i sit første interview i fire år med Hollyscoop.

Hun brød for alvor igennem i begyndelsen af 00'erne, efter hun først spillede med i tv-serien 'All That', som førte til, at hun som 13-årig fik sit helt eget sketch-show 'The Amanda Show'.

I 2002 - da hun var 16 år - fik hun en af hovedrollerne i serien 'What I Like About You', som kørte i fire sæsoner og kastede flere roser af hendes præstation af sig.

Domstol løslader sydkoreansk rytter udleveret fra Danmark
Domstol løslader sydkoreansk rytter udleveret fra Danmark

Hendes roller i tv-serierne førte til, at hun blev tilbudt roller i film, og hun spillede blandt andet med i 'Big Fat Liar' og 'What a Girl Wants', mens hun senere fik roller i 'She's the Man' og i filmmusicalen 'Hairspray'.

Hendes foreløbigt sidste rolle var i 2010, hvor hun spillede over for blandt andet Emma Stone i filmen 'Easy A'. Det var meningen, at hun skulle medvirke i flere film efter det, men derfra ramte skandalerne.

Amanda Bynes' 'mugshot' fra den 6. april 2012, efter hun var blevet standset af politiet for at have kørt bil i beruset tilstand. Foto: HANDOUT

I 2012 kom det frem, at hun var blevet stoppet af politiet for at have talt i mobiltelefon, mens hun kørte bil. Men før betjentene nåede at give hende bøden, trådte hun på speederen og kørte væk fra stedet. Dagen efter mødte hun op på stationen og modtog bøden. Senere samme år ramte hun en politibil under et højresving, og betjentene mistænkte, at hun havde drukket. Hun blev derfor anholdt for at have kørt i påvirket tilstand.

To gange stak hun af fra steder, hvor hun havde ramt andre bilister, og i september 2012 fik hun beslaglagt sin bil for at have kørt uden kørekort. I 2014 skrev flere medier, at hun var blevet taget i at køre i påvirket tilstand igen, efter hun kørte over for rødt lys og derefter stoppede midt i et vejkryds.

Skandalerne førte til, at hun i 2012 i et interview med det amerikanske magasin People sagde, at hun ville skuespillerkarrieren på hylden og i stedet uddanne sig til designer.

- Jeg har pensioneret mig som skuespiller. Jeg flytter til New York for at starte min karriere. Jeg skal lave en tøjkollektion, sagde hun dengang.

Trump i ny skandale -  Denne gang er det svigersønnens skyld
Trump i ny skandale - Denne gang er det svigersønnens skyld

Siden blev det kendt, at hun var begyndt at studere mode ved Fashion Institute of Design & Merchandising i Orange County i Californien.

Men selvom hun havde trukket sig fra rampelyset, fulgte mediernes søgelys hende endnu. I foråret 2013 kom det frem, at hun var blevet sendt på et sygehus til en psykiatrisk undersøgelse, og hun blev senere anholdt, efter hun angiveligt havde røget hash og havde kastet en bong-pibe ud af et vindue fra sin lejlighed på 36. sal. Sagen mod hende blev frafaldet i 2014, efter hun lovede at holde sig ædru.

Amanda Bynes ankommer til retten den 9. juli 2013 iført paryk. Foto: LUCAS JACKSON

Skatteansatte har tillid til nyt milliarddyrt inddrivelsessystem
Skatteansatte har tillid til nyt milliarddyrt inddrivelsessystem

I sommeren 2013 blev hun indlagt på et psykiatrisk sygehus, efter hun startede en lille brand uden for et hus i en forstand til Los Angeles.

Siden har offentligheden hørt meget lidt til hende. Men nu bryder hun tavsheden. Og i det nye interview med Hollyscoop fortæller hun, at hun har været ædru de seneste tre år.

Samtidig fortæller hun, at hun ønsker at vende tilbage til skuespillet.

- Jeg savner skuespillet, og jeg har en overraskelse til dig, fortæller Amanda Bynes i interviewet:

- Jeg skal begynde at spille igen.

Festival endte i kaos: Nu sagsøges arrangører for kæmpebeløb
Festival endte i kaos: Nu sagsøges arrangører for kæmpebeløb

Helt præcist vil hun gerne vende tilbage på tv-skærmene, forklarer hun.

- Jeg vil gerne lave tv. Måske nogle gæsteoptrædener i nogle programmer, som jeg er fan af, og måske et tv-show, hvor jeg er stjernen.

Amanda Bynes iført en paryk i retten den 24. maj 2013. Foto: REUTERS TV

I 2014 fortalte Amanda Bynes advokat - Tamar Arminak - at skuespilleren ikke har skizofreni, som nogle rygter gik på, og forklarede, at man ønskede at holde hendes rigtige diagnose privat.

Da hun i interviewet med Hollyscoop bliver spurgt, hvordan hun har det, svarer hun:

- Jeg har det rigtig godt, mange tak.

I de år, hun har været væk fra rampelyset, fortæller hun, at hun har forsat med at studere mode.

- Jeg har gået på modeskole. Jeg elsker det. Jeg har lært at sy, jeg laver mønstre. Jeg vil lave en tøjkollektion i fremtiden, så FIDM (skolen, red.) har hjulpet mig med det, siger hun.

Skandale gør verdens største cementproducent direktørløs
Skandale gør verdens største cementproducent direktørløs

Derudover er hendes hverdag helt stille og rolig.

- Jeg går ture, jeg bruger tid på spinning, jeg giver mad til de hjemløse, og det har været meget interessant og sjovt, siger Amanda Bynes.

Amanda Bynes på den røde løber den 30. april 2009. Foto: MARK RALSTON

Til det amerikanske tv-program 'Good Morning America' fortæller advokaten Tamar Arminak i forbindelse med det nye interview, at Amanda Bynes har taget sin straf.

- Hun er taknemmelig over, at ingen kom til skade, og hun er meget stolt over, at hun har været ædru i næsten tre år nu, siger hun.

Hvor det de seneste år har været Amanda Bynes forældre, der har styret hendes formue, har hun nu overtaget kontrollen selv.

Amanda Bynes på den røde løber den 22. april 2007. Foto: FRED PROUSER

Herunder kan du se det nye interview med Amanda Bynes med Hollyscoop.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx