Af - 02/09-14 08:27

Nøgen-skandale: FBI jagter forhadt hackerNøgen-skandale: FBI jagter forhadt hacker

FBI jagter nu også hackeren, der påstår at have skaffet sig adgang til stjernernes private fotos.

storybild

Jennifer Lawrence er det største navn, der angiveligt er blevet hacket. (Billede: AP/Polfoto/arkivfoto)

De amerikanske specialagenter er gået ind i jagten på hackeren, der angiveligt har hacket, stjålet og offentliggjort nøgenbilleder af en lang række kendte kvinder, deriblandt Jennifer Lawrence.

Og der er begrundet håb om retfærdighed hos kendiskvinderne, da føderale agenter lykkedes i 2011, hvor man fandt manden, der stjal Scarlett Johansson og Mila Kunis' nøgenbilleder.

- Vi kender til anklagerne vedrørende hacking af computere og den ulovlige frigivelse af materiale, der involverer højt profilerede individer, og vi tager hånd om sagen, siger en talsmand for FBI.

Tråde til Anonymous
Det tog FBI 11 måneder at finde hackeren, der stjal Johanssons nøgenbilleder, og han blev idømt 10 års fængsel.

Nøgenbillederne af blandt andre Jennifer Lawrence blev lagt på foraet 4chan, der fungerede som vuggestue for den kendte hackergruppe Anonymous. På 4chan var alle brugerne anonyme, og derfor lå hackergruppens navn da også lige for: 'Anonymous'.

Apple: Undersøgelse i gang
Det er angiveligt lykkedes for 4chan-hackeren at skaffe sig adgang til stjernernes private billeder via lagringstjenesten iCloud, og Apple har derfor indledt en undersøgelse for at finde ud af, hvorvidt hele systemet er komprimeret, eller om det 'blot' er lykkedes hackerne at bryde ind på enkelte individers konti.

- Vi tager brugernes privatliv meget seriøst, og vi undersøger aktivt disse oplysninger, siger en talskvinde fra Apple til Recode.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sødt billede: Johanne Schmidt-Nielsen...
bt.dk
Christiania lukker Pusher Street: 'Vi...
bt.dk
44 ruter ramt efter busselskabs konkurs
bt.dk
Læserne om Støjbergs...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx