Af - 08/05-17 08:16

Kendte venner støtter Ole Thestrup gennem kræften: - Han er stærk som en okseKendte venner støtter Ole Thestrup gennem kræften: - Han er stærk som en okse

Ole Thestrup er blevet ramt af kræft. Nu vælter det ind med skulderklap til skuespilleren.

Bildstrecke im Grossformat »

Til sommer skulle han have stået på scenen i Moesgaard ved Aarhus som Harald Blåtand. En rolle med saft og kraft. Præcis som Ole Thestrup selv.

Han er kendt som en skuespiller og et menneske, der går hele vejen, både på teater og revyscenen samt på filmlærredet.

Men for to uger siden meldte Det kongelige Teater, at Thestrup havde meldt sig syg og aflyst sin medvirken i stykket. Lørdag aften fortalte den 69-årige skuespiller selv på Facebook, at han er ramt af cancer i lungerne.

- For at der ikke skal herske nogen tvivl om min sygemelding- er grunden her: Min diagnose er lungekræft som har bredt sig lidt, og jeg begynder kemo-behandling i næste uge..., skrev Thestrup.

Folkekær skuespiller afslører: - Jeg har fået kræft
Folkekær skuespiller afslører: - Jeg har fået kræft

Da metroxpress ganske kort talte i telefon med den ellers så livskraftige skuespiller søndag eftermiddag, var det ikke med den sædvanlige kraft i stemmen, og skuespilleren trak vejret med besvær.

- Jeg kan ikke sige andet lige nu, end det jeg har sagt. Mit første møde med dem, der skal foretage kemobehandlingen, er i morgen (mandag), og der bliver min behandling planlagt, sagde Thestrup, der lød svækket under den korte samtale fra hjemmet på Tuse Næs ved Holbæk, hvor han bor med sin tredje hustru Hanne.

Ole Thestrup er ramt af endnu en bombe i sit liv, der har budt på sine op- og nedture. Men først og fremmest et fantastisk comeback efter en lang kamp med alkoholisme.

Han er uddannet fra skuespillerskolen i Århus i 1976 og blev i 1980 ansat på Det Kongelige Teater, hvor han blandt andet har brilleret i flere stykker - herunder ’Jeppe på Bjerget’ som han har spillet á flere gange. Også rollen som Kaptajnen i ’Woyzek’ på Betty Nansen er en af Thestrups helt store glansroller på scenen.

Efter to års rygter: Nu åbner Hollywood-stjerne op om sin mystiske sygdom
Efter to års rygter: Nu åbner Hollywood-stjerne op om sin mystiske sygdom

Han blev bredt kendt i forskellige hverdags-tv-serier, og ikke mindst som den højtråbende og våbenglade Alfred i 'Blinkende lygter' fra 2000. Den film blev hans comeback efter at have kæmpet med afhængighed af alkohol i 30 år.

- I mange år har jeg haft besøg af to væsner. Det ene er sort og har horn og kommer fisende ind bag mit øre og hvisker: 'Du er vist ikke rigtig alkoholiker, det er gået i sig selv'. Det andet er den gode. Den siger: 'Pas på, Ole, ellers dør du!' Den sorte med horn har jeg ikke set længe, sagde Thestrup i Kristeligt Dagblad i 2003 om sin alkoholisme, som han efter eget udsagn blev kvit i 1998.

I det hele taget har Ole Thestrup været ramt af en del seriøse slag på vejen.

Han har været gennem to forliste ægteskaber og en dom for spritkørsel, men det var episoden på et jumbofly i 1988 fra København til Los Angeles, hvor Thestrup havde drukket tæt og endte med at smide en drink i hovedet på flyets kaptajn, der gjorde ham negativt kendt. Han blev lagt i håndjern, flyet måtte nødlande, og han endte med at afsone 43 dage i et canadisk fængsel og måtte lide den tort at få tilnavnet ’Jumbo-Ole’ i pressen i nogle år derefter.

Populær dansk gamer har indsamlet kæmpebeløb til børn med kræft
Populær dansk gamer har indsamlet kæmpebeløb til børn med kræft

Udover alkoholismen har Thestrup lidt under hjertekramper i flere år, og i december 2014 var hans hjerte tæt på at give op. Ole Thestrup måtte aflyse 'De Tre Musketerer' på Østre Gasværk, og lillejuleaften blev han indlagt på Rigshospitalet, hvor han fik foretaget en firedobbelt bypass-operation.

Alt det har Ole Thestrup overvundet, men i dag står den 69-årige mand overfor sit livs kamp mod den cancer i lungerne, der i følge skuespilleren selv, ’har spredt sig lidt’.

På Facebook er det strømmet ind med hundreder af hilsner fra den populære skuespillers store publikum, siden han selv gik ud med den triste meddelelse lørdag.

Over tusinde mennesker har sent hilsner om god bedring til Thestrup, heriblandt også kolleger som Cecilie Stenspil og Ulrich Thomsen, der ønsker deres kollega held og lykke i kampen mod sygdommen.

- Jeg er ked af at høre, at Ole er blevet ramt af cancer. Det gør mig sgu virkelig ondt for ham, siger Søren Malling til metroxpress.

Kristoffer takker DSB for at give hans kræftramte søn et minde for livet
Kristoffer takker DSB for at give hans kræftramte søn et minde for livet

De to har arbejdet sammen flere gange på tv og film - blandt andet på Anders Thomas Jensens spillefilm ’Mænd og Høns’ i 2015.

- Ole tør først og fremmest være sig selv, og det er hemmeligheden og sandheden bag Ole. Han er villig til at gå så langt med det, han kan, at det nærmest tangerer et misbrug. For når Ole rammer noget, så er det fuldstændig hudløst og ærligt, fordi han tager det direkte fra sig selv, og ikke er bange for, at øse ud af det han har, siger kollegaen Søren Malling og tilføjer:

- Han har ikke altid haft det lige let. Men det comeback, som Anders Thomas gav ham i ’Blinkende lygter’, fortæller jo noget om hans styrke. Og det er flot, at Ole har bygget sig selv op på den måde efter nedturen med flyet og alt det han har kæmpet med,« siger Søren Malling.

Også 'Mister Showbizz', Jesper Winge-Leisner, kommer med roser til Ole Thestrup:

- Ole har et nærvær og en styrke på en scene, som kun få kan mobilisere, siger Jesper Winge-Leisner, der blandt andet hyrede Ole Thestrup til Tivoli Revyen ’Tam Tam’ i 2015:

Denne simple vane reducerer din risiko for at dø tidligt
Denne simple vane reducerer din risiko for at dø tidligt

- Han har en sjælden kombination af blid følsomhed og en voldsom temperamentsfuld energi. Ole har et nærvær, og en styrke på en scene som kun få kan mobilisere, og jeg ønsker ham alt det bedste, og beder til at han finder styrke til at komme godt igennem det hele, supplerer han.

Også instruktør Olive Zahle, der har arbejdet tæt sammen med Thestrup på Ramasjangs populære børneserie ’Pendlerkids’, ønsker god bedring til den hårdt ramte skuespiller:

- Ungerne elskede ham på den serie. Han var altid velforberedt, åben og utrolig god til at hjælpe ungerne med at få det bedste resultat. Og bortset fra et dårligt knæ var der intet at mærke på hans helbred. Ole er stærk og en fighter og jeg er sikker på, at han vender godt tilbage igen, siger Oliver Zahle.

- Åh, det gør mig så ondt for Ole, at han nu er ramt af noget igen. Sidst var det hjertet, siger Bodil Jørgensen, der arbejdede sammen med Thestrup, da han blev hjerteopereret før Tivoli-revyen for kun to år siden.

Renee opdagede, hun havde kræft - takket være hendes hundehvalp
Renee opdagede, hun havde kræft - takket være hendes hundehvalp

- Man ved aldrig, hvad der venter én. Ikke før dagen er omme. Og ligesom man tænker, at nu er det rigeligt, så kommer der en slammer til. Men den mand er stærk som en okse, og han har sin Hanne, som også er stærk, siger Bodil Jørgensen til metroxpress.

Også på Facebook sender en række kolleger varme hilsner til Ole Thestrup. Heriblandt Ulrich Thomsen, Cecilie Stenspil, Karl Bille, Martin Miehe-Renard, Ditte Hansen samt Trine Pallesen, der skriver:

- Sender styrke og tanker.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Efter Wengers afsked: Mange vil have...
bt.dk
Tv-kanal relancerer ikonisk tv-program
bt.dk
TV 2 afslører nyt navn til populært...
bt.dk
Superliga-klippe kan ikke mere og...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx