15/04-15 07:02; Opdateret: 15/04-15 07:12

Hermione kæmper for kvinders rettighederHermione kæmper for kvinders rettigheder

Hun blev kendt som Hermione i Harry Potter-filmene, og siden har hun taget kampen op for kvinders rettigheder. Onsdag den 15. april fylder Emma Watson 25 år.

storybild

(Billede: Polfoto)

Emma Watson er en af historiens allerstørste barnestjerner. Som 10-årig spillede hun Hermione Granger i den første Harry Potter-film, og siden har karrieren nået nye højder, hvor hun har tjent adskillige millioner. Onsdag fylder den britiske skuespillerinde 25 år.

Men det er ikke kun skuespilleriet, som fylder meget i Emma Watsons liv. Hun har sideløbende læst på både Brown University, og hun har været meget engageret i kampen for kvinders rettigheder.

Hun blev sidste år udnævnt som FN-ambassadør for kvinder, og lancerede en kampagne, som fik navnet "He for She". Kampagnens formål var at engagere mænd i ligestillingsdebatten, og indtil videre har over 350.000 vist deres støtte på Facebook.

Watson holdt i år en tale på kvindernes internationale kampdag, som resulterede i at hun fik trusler om, at der ville blive lækket nøgenbilleder af hende på internettet.

- Jeg vidste, det var fup, for billederne eksisterer ikke. Men folk blev virkelig chokerede, og særligt en af mine brødre var meget ked af det, sagde Watson i en video på hendes Facebook-profil efter truslerne.

Emma Watson har spillet med i alle otte Harry Potter-film, hvor hun har rollen som den flittige elev Hermione Granger, som er venner med de to andre hovedpersoner Ron Weasley og Harry Potter.

Rollen fik hun, da casterne til filmen igangsatte en national eftersøgning, hvor de ville finde den perfekte pige til rollen som Hermione. Og heldigvis for ni-årige Watson kastede casterne deres kærlighed på hende.

Siden Harry Potter har vi set hende i filmene "This is the end", "Noah" og "The Perks of Being a Wallflower", og i 2009 kårede Forbes hende til at være den rigeste unge skuespillerinde i verden.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx