Af Jeppe Pedersen - 23/12-17 20:20

Folk undrer sig: Har verdensberømt skuespiller droppet karrieren?Folk undrer sig: Har verdensberømt skuespiller droppet karrieren?

Han var engang med i alt - og nu ser vi ham pludselig aldrig.

Eddie Murphy dropper Oscaruddeling efter homosviner

Den rapkæftede afroamerikanske skuespiller og komiker Eddie Murphy var første mand på plakaten, når komedier skulle indspilles i 80'erne, 90'erne og midt-00'erne. Men siden da er han forsvundet hurtigere end en 'X Factor'-vinder.

I juletiden støder man højst sandsynlig på ham, når de mindste i familien fanger, at 'Shrek' bliver genudsendt - det er her, hvor Eddie Murphy lægger stemmen til Æslet, der bliver forelsket i dragen. Eller når DR eller TV 2 disker op med klassikere som 'Frækkere end politiet tillader' eller 80'er-hittet 'Bossen og Bumsen'.

Og apropos 'Shrek', så er det stort set sidste gang, man for alvor har fået fornøjelsen af Murphys vittige og karakteristiske komiske timing.

'Shrek' afsluttede sin serie i 2010 med filmen 'Shrek Forever After', og siden da har det stået meget stille for Eddie Murphys skuespillerkarriere.

I 2011 udkom filmen 'Tower Heist', og året efter havde han hovedrollen i komedien 'A Thousand Words'. Begge fik lunkne modtagelser, og 'A Thousand Words' kom end ikke ud i biograferne uden for USA.

Den amerikanske spasmager tog fire års pause fra lærredet, og hans tilbagevenden i 2016 med 'Mr. Church' blev heller ingen succes.

Ud fra den anerkendte internationale filmdatabase iMDB kan man se, at han arbejder på en fjerde udgave af mega-succesen 'Frækkere end politiet tillader' - men der er meget få rygter om, hvor langt producerne er med det arbejde.

I et interview med Hollywood Reporter i 2016 fortalte Eddie Murphy, at han hverken ejede en computer eller en mailadresse, og han havde ikke læst en avis i over 20 år. Derfor kunne det godt tyde på en tilbagetrækning for den 56-årige skuespiller.

Eddie Murphy har tidligere udtalt, at han kun vil lave film, til han er 50 år. For fans af komedier håber vi, at det ikke holder stik.

Fakta: Eddie Murphy

  • Født: 3. april 1961 (56 år), Brooklyn, New York City, New York, USA
  • Højde: 1,75 m
  • Ægtefælle: Nicole Mitchell Murphy (g. 19932006)
  • Partner: Paige Butcher (2012)
  • Børn: Bria Murphy, Shayne Audra Murphy,

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Åh nej: Markant vejrskifte på vej...
bt.dk
Vennen ville besøge Schumacher: Fik...
bt.dk
Medie: Sådan var Aviciis sidste dage...
bt.dk
Ikonisk dansk band leverede kongelig...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx