Af Jeppe Pedersen - 27/01-18 19:22

Advarsel om farlig virus! Søg IKKE på denne superstjernes navnAdvarsel om farlig virus! Søg IKKE på denne superstjernes navn

Man skal for alt i verden ikke søge på den 33-årige canadiske musikstjerne Avril Lavigne, der lagde verden ned i 00'erne med blandt andet 'Sk8ter-boi', på internettet. Ifølge antivirus-producenten McAfee topper hun listen over de 'farligste søgninger'.

Ved en internet-søgning på 'Avril Lavigne' er der 14,51 procents risiko for at komme ind på en ondsindet side, skriver IT-firmaet Langsom PC i en pressemeddelelse.

Det er markant højere end andre navne, hvor amerikanske Bruno Mars ligger nummer to med 13,4 procents risiko og Beyoncé nummer 10 med 12 procents risiko.

Kenneth Jonassen fra Langsom PC fortæller, at det er en kendt metode blandt dem, der laver computervira, at linke virus til kendte navne. Målet for de kriminelle er at få intetanende forbrugere over på et usikkert website, som bliver brugt til at installere malware, stjæle personlige oplysninger eller kodeord.

»Selvom det formentlig mest er de unge, der er i målgruppen for søgninger på Avril Lavigne og Justin Bieber, er det faktisk den voksne del af befolkningen, som er mest i farezonen her. Min oplevelse er klart, at de unge er meget mere veltrænede i at spotte, når der er ugler i mosen,« fortæller Kenneth Jonassen fra Langsom PC i pressemeddelelsen.

IT-firmaet anbefaler, at man kun hører musik gennem YouTube. Dermed undgår man at komme ind på suspekte sider, der kan lokke én til at downloade en virus.

Langsom PC fortæller, at 85 procent af dem, der kontakter firmaet med virus-problemer, er over 30 år.

Top-10 over 'farligste søgninger'

  1. Avril Lavgine
  2. Bruno Mars
  3. Carly Rae Jepsen
  4. Zayn Malik
  5. Celine Dion
  6. Calvin Harris
  7. Justin Bieber
  8. Diddy
  9. Katy Perry
  10. Beyoncé

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk kendis har tabt sig 25 kilo:...
bt.dk
Se billedet: Mand købte fotografi på...
bt.dk
Anna og Nicolai kan ikke få armene...
bt.dk
Stjerneadvokat om udvikling i Kim...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx