Af - 21/03-17 21:04; Opdateret: 21/03-17 21:18

Jim Lyngvild fik pludselig uventet besøg af sin gamle lærer: ville have 200.000 kr.Jim Lyngvild fik pludselig uventet besøg af sin gamle lærer: ville have 200.000 kr.

Jim Lyngvild gjorde store øjne, da han for nylig fik besøg af sin gamle skolelærer efter 15 år.

Bildstrecke im Grossformat »

Modekommentator og iværksætter Jim Lyngvild blev glædeligt overrasket, da han kom hjem fra en tur til Rom og fik at vide, at hans tidligere skolelærer fra Tvind-skolen i Bogense havde været forbi.

I sidste uge kom læreren atter forbi Jim Lyngvilds bopæl Ravnsborg på Fyn. Han havde taget morgenmad med - og en mappe med en masse billeder af en båd, som han håbede, Jim Lyngvild ville donere penge til.

Jim Lyngvild smider baby-bombe
Jim Lyngvild smider baby-bombe

Helt konkret drejede det sig om 200.000 kroner til en ny mast på et gammelt sejlskib.

- Det er lokalt projekt, der ikke har noget som helst med noget at gøre. Det er simpelthen for lavt at opstøve elever efter 15 år og bede om 200.000. Det er da helt tosset!, siger Jim Lyngvild til metroxpress.

Han har tidligere gået på tre forskellige Tvind-skoler, men havde ikke set den pågældende lærer i 15 år og blev derfor noget chokeret over forespørgslen om de mange penge.

- Han havde morgenbrød med og fortalte, han ville have mig med ud at sejle - og så blev jeg da helt glad, for jeg føler, jeg har gjort meget for Tvind og taler positivt om Tvind – og så er det bare for at hive 200.000 kroner ud af mig. Det er noget svineri, siger Jim Lyngvild.

Vanvittigt: Har du hørt Jim Lyngvilds fulde navn?
Vanvittigt: Har du hørt Jim Lyngvilds fulde navn?

Han spurgte sin tidligere lærer, hvorfor man ikke bare spurgte Mogens Amdi Petersen, stifter af Tvind-skolerne, om penge til projektet. Han gik under jorden i 2006, men DR3 har tidligere dokumenteret, hvordan han lever i luksus i Mexico.

- De kan godt bygge et dyrt hovedkvarter i Mexico, så Mogens Amdi Petersen ikke kan udleveres – man har penge nok til at omgås reglerne men ikke til at bygge sin egen båd. Jeg spurgte også: Hvorfor spørger du ikke Amdi? Men han mente, man selv skulle tjene penge til den slags, fortæller Jim Lyngvild.

Kort tid efter besøget fik han en mail fra sin tidligere lærer om, at beløbet måske godt kunne være mindre end de 200.000 kroner, der først var nævnt. Den mail har Jim Lyngvild dog ikke svaret på - og han har ikke tænkt sig at bidrage økonomisk til Tvinds projekter.

Seriøst? Jim Lyngvild afslører VILD forbindelse til Donald Trump
Seriøst? Jim Lyngvild afslører VILD forbindelse til Donald Trump

- Jeg ville hellere brække min arm på langs. Jeg vil gerne støtte op om arrangementer – men penge – det ville være det samme som, hvis Mærsk kom og spurgte. De mangler sgu ikke penge, og det gør Tvind heller ikke, siger Jim Lyngvild.

Han understreger, at han har været enormt glad for sin tid på Tvind-skolerne, men oplevelsen har slået et skår i forholdet.

- Det gør mig ked af det, at man bliver degraderet til en pengeautomat, og jeg synes, det er noget svineri. Det er ren tiggeri, siger Jim Lyngvild.

Fyens.dk har talt med læreren, Walther Holberg Petersen, der var på besøg hos Jim Lyngvild, og ifølge ham er der ikke tale om tiggeri. Han understreger, at man havde spurgt mange virksomheder i Bogense, om de ville bidrage til båden.

Jim Lyngvild raser: Det er noget svineri
Jim Lyngvild raser: Det er noget svineri

- Og der var jo ikke tale om, at han bare skulle donere pengene. Vi tilbød, at han kunne tage nogen med ud at sejle. For eksempel kunne vi lave noget aftensejlads fra Faaborg. Så der stikker skam ikke noget under, siger Walther Holberg Petersen til Fyens.dk.

Jim Lyngvild finder det stadig besynderligt, at Walther Holberg Petersen besøgte netop ham.

- Undskyld, så var jeg nok selv gået ud og havde købt en båd til 200.000, hvis jeg ville have aftensejlads, siger Jim Lyngvild.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx