Af - 28/01-14 14:15

L.O.C.: Vi fokuserer for meget på det negativeL.O.C.: Vi fokuserer for meget på det negative

L.O.C. reflekterer på sit nye album over menneskets trang til at fokusere på de negative ting i livet. ”Jeg moral-prædiker ikke, for jeg gør det jo også selv, men det er interessant,” fortæller han.

storybild

(Billede: GONZALES PHOTO CHRISTIAN HJORTH)

Hvorfor har du kaldt dit nye album 'Sakrilegium'?
- Det betyder 'at skænde det hellige'. Det synes jeg, vi gør ved altid at fokusere på det negative. På sensationen. Vi roser ikke den dygtige arkitekt med et program på DR, men vil gerne snakke om ham, der har sendt 'dick-pics' til en ung pige. Vores fokus ligger automatisk på det slumromantiske i stedet for at være progressiv.

Derfor flyttede L.O.C. til Bangkok
Derfor flyttede L.O.C. til Bangkok

Vi søger det intrigante?
- Tag snakken om Yayha Hassan. Jeg synes, det er fair, at her er en ung digter, der siger, hvad han vil i sine digte. Men han er ikke politiker. Problematikken ligger i, når seriøse medier begynder at tage den her 18-åriges ord for gode varer. Han er digter. Lad digtene stå for sig selv.

Han blev Danmarks bedstsælgende digter?
- Ja, helt sikkert. Og al fremgang er positivt, og det er fantastisk, at Yayha Hassan har fået så meget medgang. Men næste gang han udgiver en digtsamling, hvor ligger fokus så? Halvdelen af dem, der har købt hans digte har ikke købt dem, fordi han er god med ord, men på grund af den politiske omtale. Det ville være ligesom, hvis jeg udgav et album, og den eneste omtale det fik var, at jeg har en sætning, der siger noget negativt om zionisme. Så skulle jeg sidde i Deadline og prædike al mulig lort, der ikke har noget med min musik at gøre. Det ville jeg personligt syntes, var nederen.

Autotune-L.O.C. vinder over TDC-L.O.C.
Autotune-L.O.C. vinder over TDC-L.O.C.

Du kredser om emnet 'selviscenesættelse'?
- Det er underligt. Der er ikke nogen, der vil være ankendte mere. Man vil bare være kendt. Hvis du skulle nævne den største musikalske succes i det her land, vil du ikke sige Volbeat. Men det er de. De har flest likes på Facebook, sælger flest plader og så videre, men de er ikke en del af sensation-historierne.

- I det her land er du ikke den mest interessante kendis ud fra, hvad du har præsteret. Det handler i stedet om, hvor meget omtale, det vil give et arrangement, at du står der. I sidste uge var det Mascha Vang, fordi hun var så fucking uheldig at blive slået ned. Forfærdeligt lort, men det gjorde hende til den mest interessante på den røde løber.

Tema: Januars bedste koncerter
Tema: Januars bedste koncerter

Et tredje emne er 'prostitution' på nummeret 'Rødt lys'. Hvad er du selv til salg for?
- Jeg er fra Aarhus V, så svaret er 'cool cash', haha. Vi er alle sammen til salg på forskellige måder. Engang gik jeg op i økonomisk frihed og at kunne vågne op og tage hen i verden, hvor jeg ville. Så var det et mål at stifte familie, og nu søger jeg bare hele tiden en bedre tilværelse.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Opsigtsvækkende vidneudsagn i retten:...
bt.dk
USA's topforhandler: EU og Danmark...
bt.dk
Zoologisk Have i København: Uventet...
bt.dk
Efter makabre drab på 3-årig og...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx