Af - 22/06-15 08:17

Copenhagen Pride til Jim Lyngvild: Du er homofobisk - og det gør os ked af detCopenhagen Pride til Jim Lyngvild: Du er homofobisk - og det gør os ked af det

Siden Dansk Folkeparti i sidste uge 'vandt' folketingsvalget, har debatten raset på de sociale medier. Søndag sendte Jim Lyngvild en svada imod homoseksuelle, og det er noget, der har fået Copenhagen Pride til tasterne.

storybild

(Billede: Polfoto)

- Jeg er rasende, rasede Jim Lyngvild søndag morgen på sin Facebook-side.

- Jeg er blevet tudet ørerne fulde af homoseksuelle og homoseksuelles forældre og venner om, at jeg er fuldstændig galt afmarcheret, når jeg stemmer Dansk Folkeparti, for jeg er jo homoseksuel, og de vil jo nærmest kaste dem i gaskamre. De hader dem. De synes, de er forfærdelige. Selvfølgelig gør de ikke det. Der er iditoer overalt. Du kan altid i et parti finde mennesker, som har sagt noget om nogen, som man kan tage ud af en sammenhæng og sætte ind i noget. Og sådan er det, fortsatte han.

Reality Awards: Jim Lyngvild amok på den røde løber
Reality Awards: Jim Lyngvild amok på den røde løber

Torsdag 'vandt' Kristian Thulesen Dahl og Dansk Folkeparti folketingsvalget. Modstandere gik amok på sociale medier. Folk truede med at forlade Danmark, nu hvor 'racisterne' havde fået magten.

I weekenden endte Dansk Folkepartis Mette Hjermind Dencker i en internet-shitstorm, da hun valgte at slette et spørgsmål fra 'Hvem vil være millionær'-Hans Pilgaard, der spurgte ind til tidligere homoskeptiske udtalelser.

Så fik Jim Lyngvild nok. Nu gad han ikke høre på mere pis om Dansk Folkeparti.

Se de overraskende billeder: Jim Lyngvild forvandler ministre til uigenkendelighed
Se de overraskende billeder: Jim Lyngvild forvandler ministre til uigenkendelighed

I sin Facebook-video harserede han imod homoseksuelles krav om respekt, 'bare fordi de er homoseksuelle'.

- Du må gøre dig fortjent til din respekt. Du kan ikke knalde dig til den, tordnede Jim Lyngvild.

Se hele hans opråb her.

Stop nu kællingeriet, bøsser! Din seksualitet giver dig ikke automatisk en plads i himmelen!

Posted by Jim Lyngvild on Sunday, June 21, 2015

Jim Lyngvilds udbrud har så fået folkene bag Copenhagen Pride til tasterne. I et langt Facebook-indlæg, der søndag gik viralt, indledte de:

- Kære Jim Lyngvild. Under normale omstændigheder ville vi egentlig foretrække at undlade at kommentere og dele homofobiske indslag, som den video du har lagt op på Facebook i dag. Vi ønsker ikke at medvirke til at sprede sådanne budskaber, da vi netop arbejder for at komme fordomme til livs og skabe mere tolerance i Danmark. Men på den anden side så må vi konstatere, at mere end 70.000 mennesker allerede har set den, og vi synes, en reaktion er på sin plads.

Ny homo-udtalelse fra DF'er vækker harme: De 'afviger fra dansk kultur'
Ny homo-udtalelse fra DF'er vækker harme: De 'afviger fra dansk kultur'

Først kommenterede de på Jim Lyngvilds udtalelse om, at Dansk Folkeparti ikke har problemer med homoseksuelle.

- DF var stærke modstandere af homoseksuelles ret at til at adoptere og blive viet i kirken. DF var også imod transpersoners ret til juridisk kønskifte, skriver de og giver eksempler på udtalelser fra ovennævnte Mette Hjermind og Dansk Folkeparti-profilerne Søren Krarup og Alex Ahrendtsen.

Copenhagen Pride kan godt forstå, at det vækker bekymring, at Dansk Folkeparti er blevet Danmarks næststørste parti og synes, Jim Lyngvild mangler forståelse og empati.

Miley Cyrus springer ud som biseksuel: - Jeg var hende de andre piger øvede sig på
Miley Cyrus springer ud som biseksuel: - Jeg var hende de andre piger øvede sig på

De er kede af, at Jim Lyngvild taler nedsættende om deltagerne ved Copenhagen Pride.

- Vi mener, at det at deltage i en pride og dermed være aktivt med til at kæmpe for menneskerettigheder, retten til at elske, ligestilling, tolerance og accept fortjener al mulig respekt.

Copenhagen Pride er afsluttende bange for, at Jim Lyngvilds video-udbrud kun er med til at øge mængden af nedsættende ord og angreb på homoseksuelle.

Se hele Copenhagen Prides indlæg her:

Kære Jim Lyngvild,Under normale omstændigheder ville vi egentlig foretrække at undlade at kommentere og dele...

Posted by Copenhagen Pride (official) on Sunday, June 21, 2015

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx