Af Fie West Madsen - 27/07-17 19:13

Internettet raser over Angelina Jolie: - Ulækkert og respektløstInternettet raser over Angelina Jolie: - Ulækkert og respektløst

Kritikken kommer efter et stort interview med Hollywood-stjernen.

storybild

Angelina Jolie får kritik på sociale medier, efter hun i et interview har fortalt, hvordan man lokkede fattige børn med penge under castingen til hendes seneste film. (Billede: FABRICE COFFRINI)

Det amerikanske magasin Vanity Fair udgav onsdag et stort interview med skuespillerinde og filminstruktør Angelina Jolie, og nu har særligt én passage i interviewet fået flere til at vende deres vrede mod Hollywoodstjernen.

I interviewet fortæller Angelina Jolie om sin kommende Netflix-film 'First They Killed My Father', som handler om Cambodia under det kommunistiske Khmer Rouge-regime, der regerede landet fra 1975 til 1975 og menes at stå bag mordet på mere end 1,7 millioner mennesker. Filmen fortæller forfatter og menneskerettighedsaktivist Loung Ungs historie om, hvordan hun som barn overlevede rædslerne.

Som et led i at caste den helt rigtige unge pige tog filmholdet nogle noget utraditionelle metoder i brug. Man tog rundt på børnehjem og skoler i slummen for at udvælge børn, der havde oplevet hårde trængsler i livet. Under castingen lagde casting-lederen penge på et bord foran børnene og bad dem tænke på noget, de havde brug for pengene til. Herefter fjernede man pengene igen, og casting-lederen lod som om, vedkommende fangede barnet.

Angelina Jolie fortæller i interviewet, at Srey Moch, der endte med at blive valgt til rollen, var det eneste barn, der stirrede meget længe på pengene.

»Da hun blev tvunget til at give dem tilbage, blev hun overvældet af følelser. Alle de forskellige ting kom strømmende tilbage,« fortæller Angelina Jolie til Vanity Fair og tilføjer:

»Da hun senere blev spurgt, hvad pengene var til, sagde hun, at hendes bedstefar var død, og de ikke havde penge nok til en fin begravelse.«

Passagen i interviewet er efterfølgende blevet delt på Twitter - blandt andet af den amerikanske journalist Kay Burley.

'Angelina Jolie fortæller til Vanity Fair hvordan hun fandt hovedrollen til sin Khmer Rouge-film ved at friste belastede børn med penge og så tage dem væk igen,' skriver Kay Burley på Twitter, hvor hun deler et screenshot af passagen fra interviewet.


Flere brugere stemmer i og er chokerede over castingmetoden. En af de forargede er tv-vært Piers Morgan.

'Hvad? Det her er rystende.' skriver han på Twitter.


Mange er heller ikke blege for at putte endnu flere tillægsord på Angelina Jolies casting-metode.

'Hvad fanden! Jeg kan slet ikke komme mig over, hvor ulækkert, respektløs og vanærende den opførsel er. Alt det bare for at caste til en film. Chokerende!' skriver Rob Hamilton.


'Hvad tænkte hun på, det er simpelthen utilgiveligt', lyder det fra Chris Hawkins.


Angelina Jolie har selv tætte bånd til Cambodia, hvor hendes ældste søn Maddox på 15 år er adopteret fra. Hun har gennem FN arbejdet med flygtninge i landet siden 2001, og Jolie har desuden etableret en fond, der skal fremme udvikling i landdistrikterne.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Godt nyt for tusindvis af danskere:...
bt.dk
Kan du hjælpe? Politiet leder efter...
bt.dk
Tidligere skovrider med...
bt.dk
Kronprins Frederik talte om sin fars...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx