Af Niels Rytter - 11/01-18 20:44

Suzanne Bjerrehus lukker ned for offentligheden: Døjer med stemmen og vejrtrækningenSuzanne Bjerrehus lukker ned for offentligheden: Døjer med stemmen og vejrtrækningen

69-årige Suzanne Bjerrehus har gennem det seneste års tid kæmpet med efterveerne af den strålebehandling, som hun modtog for 20 år siden som cancerpatient.

storybild

På billedet ses Suzanne Bjerrehus og Asger Aamund. (Billede: Jeppe Michael Jensen)

Det afslører den kendte debattør på sin Facebook-side torsdag aften.

'I anledning af min 70 års fødselsdag i februar har jeg fået flere henvendelser fra medier, der ønsker en samtale i den anledning. Det kan jeg desværre ikke imødekomme i øjeblikket,' indleder hun opslaget og fortsætter:

'Som så mange andre tidligere cancerpatienter har også jeg døjet med nogle sen-skader af den strålebehandling, jeg fik for mere end 20 år siden. Jeg blev helt helbredt for kræftsygdommen, men især gennem det sidste års tid har jeg i stigende grad mærket en forsnævring af luftvejene. Det medfører, at jeg både får vejrtrækningsproblemer og stemmeproblemer.'

Det var tilbage i 1995, at Suzanne Bjerrehus fik konstateret kræft i mandlerne. Med opbakning fra sin mand, den kendte erhvervsmand Asger Aamund, gik hun dengang til modangreb på sygdommen, har Asger Aamund fortalt i et tidligere interview med BT.Han lagde en slagsplan for, hvordan sygdommen skulle håndteres, og to år senere havde både Bjerrehus og den gensidige kærlighed overlevet.

På billedet ses Suzanne Bjerrehus og Asger Aamund. (Billede: Jeppe Michael Jensen)

Selv om strålebehandlingen dengang var en hård omgang for Suzanne Bjerrehus, der altså snart kan se frem til at fejre sin 70 års fødselsdag, var Asger Aamund under det barske sygdomsforløb ikke i tvivl om sin rolle som ægtemand.

»Det strejfede mig ikke på noget tidspunkt at dumpe madammen. Men omvendt bliver man nødt til som mand at finde en vej ud af det. Det er næsten ubærligt for mænd at være gift med en langtidssyg person. Mænd vil gerne se resultater og er ikke særligt gode til at lægge armen om og trøste over perioder på to, tre eller fire år. Det kan mænd simpelthen ikke,« fortalte Asger Aamund til BT tilbage i februar 2004.

Torsdag understreger Suzanne Bjerrehus på Facebook, at hun i dag er helt helbredt for kræftsygdommen. Samtidig går hun nu til behandling hos læger på Bispebjerg Hospital og Rigshospitalet i København.

Hun afslutter det åbenhjertige opslag med, at hun at tillid til, at hun kommer i bedring i løbet af foråret.

Suzanne Bjerrehus er født den 22. februar 1948 og uddannet cand.jur. fra Københavns Universitet i 1976. Hun har bl.a. arbejdet som model og tv-vært. Fra 1986 var hun chef for Det Konservative Folkepartis politisk-økonomiske afdeling.

Suzanne Bjerrehus blev gift Asger Aamund 22. januar 1988. Sammen med sin tid eksmand, Ole Brøndum-Nielsen, har hun sønnen Oliver Bjerrehuus, som er model.Læs hele opslaget fra Suzanne Bjerrehus herunder:

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Prins Vincents reaktion på 'Andens'...
bt.dk
Vild pris: Rigmand har købt et af...
bt.dk
Lagde du mærke til denne detalje til...
bt.dk
Joe & The Juice brager frem i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx