Af - 20/09-15 11:37

Gratis Jenner-app kan blive dyr: Sådan kommer du ud af fældenGratis Jenner-app kan blive dyr: Sådan kommer du ud af fælden

Hvis ikke du er opmærksom, bliver pengene trukket på din konto.

Bildstrecke im Grossformat »

Det er ikke mere end en uge siden, at Kim Kardashian, Khloe Kardashian, Kylie Jenner og Kendall Jenner lancerede hver deres app ved en event i New Yorks Apple-butik. Her kan du få et større indblik i realitystjernernes liv og skønhedstips
- men pas på.

For henter du eksempelvis Kylie Jenners app, bliver du efter syv dage automatisk tilmeldt et abonnement til 25 kroner om måneden, som ikke er helt simpelt at komme ud af. Det kræver, at du finder den snørklede vej gennem din telefons indre og selv afmelder dig app'en, der ventes at give søstrene en trecifret millionindtægt alene i år.

Her er Jenners frække forvandling: Kan du se den?
Her er Jenners frække forvandling: Kan du se den?

At det er svært at komme ud af sit Apple-abonnement er ikke tilfældigt, mener redaktør på TV 2 Beep, David Guldager.

- Du ser det samme med f.eks. Apple Music, der kommer med tre måneders gratis abonnement, mens det er relativt kringlet at komme ud igen. Det er altid lettere at hoppe på end af, siger TV 2 Beep-redaktøren.

Fidusen er, at du ved at benytte dit Apple-id til købet automatisk også har videregivet dine dankort-oplysninger, og David Guldager fortæller, at der bliver decideret spekuleret i at beholde kunderne ved, at man glemmer sin tilmelding.

- Det bliver der helt klart spekuleret i. Apple Music er det mest tydelige eksempel. Man skal igennem fire indstillinger for at slippe ud, men det giver meget god mening, de skal jo tjene penge, konstaterer han.

Caitlyn Jenner frygter at blive smidt i mande-fængsel
Caitlyn Jenner frygter at blive smidt i mande-fængsel

Er det for besværligt at slippe ud af sine Apple-abonnementer?
- Spotify måtte igennem en mindre shitstorm, fordi det var næsten umuligt at afmelde sig, og det er blevet gjort nemmere siden. Men når der stadig laves deciderede guides på nettet, så har de et problem, siger David Guldager, der dog understreger, at Apple har én ting, der tæller til deres fordel.

- Folk er jo vant til avis- og magasinbranchen, hvor man selv skal ringe for at afmelde sig. Hos Apple kan man framelde sit abonnement døgnet rundt uden at ringe. Hvis man altså lige lurer hvordan.

Sådan tjekker du dine abonnementer:
Indstillinger ---> App & iTunes Store ---> Vælg Apple-id ---> Vis Apple-id --->
Under abonnementer vælg ‘Administrer’

Her kan du se alle dine aktive abonnementer

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx