Af Laura Rode Nygaard - 04/01-18 16:57

Dansk hit-sangerinde ville have to kærester - det endte i en krise: ' Jeg har aldrig skammet mig så meget'Dansk hit-sangerinde ville have to kærester - det endte i en krise: ' Jeg har aldrig skammet mig så meget'

Hun mener ikke selv, at monogami er det rigtige.

storybild

Sangerinden Sys Bjerre. (Billede: Søren Bidstrup)

Sys Bjerre var sikker på, at både hun, kæresten og hendes nye flamme kunne leve sammen i tresomhed, da hun skabte et kollektiv baseret på drømmen om fri kærlighed. Men både forhold og kollektiv kollapsede, og familie og venner vendte hende ryggen, fordi de ikke forstod projektet.

Det fortæller den 32-årige musiker til DR.

Sys Bjerre fik sit helt store gennembrud i sommeren 2008 med landeplagen 'Malene', der handler om den kvindlige jeg-fortællers vanvittige hævntogt, efter hun har fundet ud af, at hendes kæreste ligger og hygger i sommerhuset med Malene.

Men i virkeligheden mener sangerinden sagtens, at man kan have 'en Malene', selvom man har en kæreste. Hun fordømmer ikke dem, der lever i tosomhed, men hun mener ikke selv, at monogami er det rigtige.

LÆS OGSÅ: Bizar 'bryllupskjole' vækker opsigt: Den overlader ikke meget til fantasien...

Så i 2015 flyttede hun ind i en stråtækt bondegård på Stevns på det sydøstlige Sjælland sammen med sin kæreste, en ven og to lejere. Her ville sangerinden skabe et fristed med plads til larm, kunst, musik og fri kærlighed.

Her skulle alle kunne være sammen, som det passede dem. Det ville give sig selv, for det var jo bare kærlighed. Det kunne ikke gå galt, husker sangerinden ifølge DR.

Men det kunne det.

Kollektivet blev bygget på drømmen om fri sex på kryds og tværs, men endte med kærlighed, da popprinsessen forelskede sig i en af de andre beboere og efter eget udsagn 'satte ild til det hele'.

Sys Bjerre fik sit store gennembrud i 2008. Her optræder hun på Gråbrødre Torv i forbindelse med udgivelsen af sin første plade, der blandt andet indeholdt landeplagen 'Malene'. (Billede: Claus Bech)

Sys Bjerre ville vise hele verden, at det sagtens kunne lade sig gøre - at de alle tre sagtens kunne være kærester - men det kunne hverken kæresten, den nye kæreste eller de to andre beboere holde til.

Efter godt et år blev bondegården solgt, og de fem mennesker gik hver til sit.

»Jeg har aldrig skammet mig så meget. Jeg gjorde folk, jeg elsker, kede af det. Jeg skammede mig virkelig over, at jeg pressede det igennem, og over at jeg samtidig var så sikker på, at det var det rigtige,« siger Sys Bjerre, der var selvudnævnt primus motor på projektet.

LÆS OGSÅ: Joy er i tvivl om gammel folkeskole-regel: Gælder den stadig, når man er voksen?

Selvom kollapset sendte hende i en dyb krise, hvor hun mistede troen på både kærlighed og musik, så mener hun stadig, at vi er monogame, fordi samfundet har lært os at være det. Men at det ikke nødvendigvis er det rigtige for alle - heller ikke for hende selv.

I dag har hun forelsket sig påny og lever i et regelløst forhold med kæresten på Amager. Lige nu lever de i tosomhed. Men alt kan ske. Og det er han indforstået med.

»Jeg tror stadig på fri kærlighed, men jeg tror, at jeg fokuserer mere på selve kærligheden nu, og mindre på hvorvidt den anses som værende fri eller ej. Frihed er en sindstilstand, uafhængig af ydre omstændigheder,« siger Sys Bjerre til DR.

Sangerinden har tidligere fortalt BT, at hun ikke gider puttes ned i en kasse. Hun kan både forelske sig i kvinder og mænd. Og altså også i én eller flere.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet med kryptisk udtalelse om...
bt.dk
Dansk stjerne i mystisk fravær:...
bt.dk
Mand ramt af skud i bandeskyderi i...
bt.dk
Chefforhandler med overraskende nyt:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx