Af - 27/03-17 22:05; Opdateret: 27/03-17 23:04

'Sjit Happens'-stjerne er rejst til USA: Sådan vil han slå internationalt igennem'Sjit Happens'-stjerne er rejst til USA: Sådan vil han slå internationalt igennem

Han er bedst kendt for sin rolle i komedie-serien ‘Sjit Happens’. Nu er Jonathan Harboe rejst til USA i jagten på det store internationale gennembrud og for at slippe ud af rollen som evig pretty-boy.

storybild

(Billede: Rasmus B. Lind)

For Jonathan Harboe er det ikke nok bare at være kendt som en flot fyr.

Han vil også ankerkendes som en dygtig skuespiller, og derfor har han opsagt sin københavner-lejlighed, pakket sin taske og sagt på gensyn til Danmark for at slå igennem i USA.

- Det handler ’bare’ om den rette timing og troen på, at jeg godt kan. Jeg har ingen plan b eller tanker om at give op. Jeg kæmper, er tålmodig og er klar til den gode historie og de fede roller, fortæller skuespilleren i en mail sendt fra New York.

Droppede ud af teaterskolen
Han er 30 år, søn af en brasiliansk sanger og en dansk programmør og har de sidste fem år været kendt som score-kongen Mads i TV2 Zulus populære ungdomsserie ’Sjit Happens’, som netop er nået til vejs ende.

For at dedikere sig helhjertet til rollen, droppede han i 2013 ud af teaterskolen, hvilket han i dag på ingen måder har fortrudt.

- Bestemt ikke. Det har været en helt igennem fantastisk rejse og udvikling, jeg har været på med ’Sjit Happens’. Der erfaring der hører med til at arbejde foran kameraet i fem sæsoner på en tv-serie er helt enorm. Jeg lærte timing af comedy-drengene (Standup-komikerne Nikolaj Stokholm og Ruben Søltoft, red.) og arbejder derudover stadig med min mentor Lars Henning fra skolen og træner med kollegaer og udvalgte skuespiller-coaches, for eksempel Ivana Chubbuck, som jeg er ret ret glad. Så min uddannelse vil altid vare ved.

'Sjit Happens'-stjernerne: Disse fordomme har vi skulle kæmpe med
'Sjit Happens'-stjernerne: Disse fordomme har vi skulle kæmpe med

Som barn kunne Jonathan Harboe ikke lade være med at imitere alle omkring sig. 13 år gammel så han første gang Francis Ford Coppolas legendariske mafia-drama ’The Godfather’ og blev der klar over, at han ville vie resten af sit liv til at finde ud af, hvordan Al Pacino og de andre skuespillere var så dygtige.

- Dér vidste jeg, at jeg ville være skuespiller.

Model ved siden af
De første år af voksenlivet kom Jonathan Harboe dog i første omgang til at bruge på model-arbejde, hvor hans ansigt har prydet alverdens magasiner, tv-reklamer og modeshows. Han har altid gået til faget med respekt og professionalisme, men også for øje, at det kun skulle være en bibeskæftigelse.

- Modelarbejdet har givet mig utrolig mange sjove oplevelser og rejser i verden. Jeg respekterer faget og er altid professionel, men det er ingen hemmelighed, at det er skuespillet, som altid kommer først. At arbejde med en rolle og fordybe mig i karakteren er hvad der tænder mig.

For tiden kan man følge Jonathan Harboes vej til Hollywood i DR3-serien ’Generation Hollywood’, hvor han blandt andet er til møde hos sit danske agent-bureau Panomara Agency. Her er han tilknyttet deres talenthold ’New Generation’.

- Da vi sidste forår afsluttede optagelserne til den sidste sæson af ’Sjit Happens’, gik jeg i gang med at finde en agent, der havde ligeså store drømme som jeg, både hjemme i Danmark, men også i udlandet. Jeg satte mig ned med Lene Seested (Panorama Agency) og var derefter ikke i tvivl om, at hun kunne opfylde mine drømme. Hendes netværk verden over er unik.

'Sjit Happens' er slut: Det skal skuespillerne lave nu
'Sjit Happens' er slut: Det skal skuespillerne lave nu

Med hjælp fra bureauet rejste Jonathan Harboe i efteråret første gang til New York og Los Angeles, hvor han efter møder med flere agenter har fået sat et amerikansk hold op, der kan hjælpe ham med at komme til castings på film og tv-serier.

- Det har været en kanon spændende opstart. De er i gang med pilotsæsonen herovre, og den ene dag er jeg til casting på en super nørdet rolle, den anden dag spiller jeg en advokat, mens jeg en helt tredje dag spiller morder. Det er cool, at der er så mange muligheder.

I DR3-serien fortæller Jonathan Harboe, at hans plan er at slå igennem i USA for at kunne slå igennem i Danmark. Han uddyber sin taktik.

- Verden er jo lille, og det er efterhånden normalt at søge ud. Der er mange veje, der fører til jobs. Min agent har haft vildt meget succes gennem årene netop med at skabe gennembrud og internationale karriere for skandinaviske skuespillere. Det motiverer mig mega-meget at se, hvordan skuespillere som Nikolaj Coster-Waldau, Thure Lindhardt, Pilou Asbæk, Sidse Babett Knudsen og ikke mindst mit idol Mads Mikkelsen brager igennem internationalt, og samtidig også har en drømmekarriere i Danmark.

Misforstået på Facebook
På de sociale medier blev der i sidste uge delt et klip med Jonathan Harboe fra DR3-serien, hvor han siger, at han som skuespiller har oplevet, at det hjemme i Danmark er ’lidt tabu at se godt ud’. At han passer bedre til det amerikanske marked. Det vil han gerne have lov til at korrigere.

- Den sætning var taget helt ud af kontekst fra en lang samtale med journalist og jeg, og jeg mener selvfølgelig ikke, at det er tabu at se godt ud i Danmark. Det refererede til, at jeg har lyst til at lave nye roller, for eksempel i dramaverdenen, og at mange hjemme i Danmark ser mig som Mads fra ’Shit Happens’.

'Sjit Happens' lukker ned: Det har tv-serien betydet for stjernerne
'Sjit Happens' lukker ned: Det har tv-serien betydet for stjernerne

Skriver på egen tv-serie
Så er det på plads. Lige nu er han som sagt rejst til New York, hvor han arbejder på det store gennembrud. Og han har travlt.

Når han ikke forbereder sig til casting, arbejder han på sin egen tv-serie, hvor han er i gang med at klippe pilot-afsnittet færdigt.

- Jeg er meget spændt på næste skridt med serien. Derudover skal jeg til sommer til udlandet og indspille en rolle, jeg desværre ikke kan sige noget om endnu. Senere har jeg også premiere på en amerikansk serie, som jeg indspillede i Paris sidste efterår. Og så er jeg også lige i gang med et filmmanuskript. Jeg bliver altid mega inspireret, når jeg rejser.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

7 tip: Sådan kommer du hosten til livs
bt.dk
Åbent brev: Landstræner var fuld...
bt.dk
Bedemanden Carina oplever det hele...
bt.dk
Politi: Hjertetilfælde skyld i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx