Af Lars Dinesen - 12/11-17 19:44; Opdateret: 14/11-17 14:15

Her bryder Prins Harry reglerne til militær mindedag: 'Han skuffer os alle'Her bryder Prins Harry reglerne til militær mindedag: 'Han skuffer os alle'

Den 33-årige britiske prins så stort på de militære regler til Remembrance Sunday, mens de blev overholdt af storebroren kronprins William.

storybild

Hej ses de britiske prinsebrødre til Remembrance Day, der mindes de Commonwealth-soldater, der døde i første verdenskrig. (Billede: TOLGA AKMEN)

Rettelse: Det fremgik tidligere af denne artikel, at den engelske prins har rang af sekondløjtnant eller 'cornet,' som det hedder i regimentet. Prinsen rang er retteligt kaptajn. Desuden fremgik det tidligere, at 'Blue and Royals' var en kavelerienhed, men der er retteligt tale om den tungere variant, nemlig dragonerne.

Den 33-årige prins af det britiske kongehus, Prins Harry, er kommet i modvind på grund af sit antræk til en mindegudstjeneste den store militære højtid, Remembrance Sunday, der blev afholdt søndag ved Cenotaph i London. Der manglede nemlig én vigtig ting ved uniformen, som den tidligere officer havde trukket i til mindeceremonien for de mange, der døde under første verdenskrig.

Det skriver britiske Mirror.

»Prins Harry skuffer os alle. Skæg hører ikke hjemme i dronningens dragoner. Han skulle have raget det af til den store dag,« lyder det fra en soldat under aktiv tjeneste i eliteregimentet, hvis uniform den 33-årige prins bar.

Uniformsreglerne i det britiske forsvar forbyder nemlig en hvilken-som-helst form for skæg i kombination med uniformsklæderne. Der er dog enkelte undtagelser, nemlig når man har en svær hudlidelse eller har et skæg af stærke religiøse årsager. Sikherne, der ikke må klippe deres eget hår, og er derfor undtaget for reglen om skæg.

I felten og bag fjendens linjer er det accepteret for medlemmerne af 'Blues and Royals,' som dragonregimentet kaldes, at lade skægget stå. Ellers forventer man et skarpt og glatbarberet udtryk i geledderne. Det er dog kutyme for de, der har gjort tjeneste i muslimske lande, at gro et overskæg, gerne kombineret med bakkenbarter. I den britiske flåde har der dog været tradition for fuldskæg.

Det er to år siden, at prins Harry trak sig fra sin militærkarriere. Her fik han først rangen af 'cornet,' der svarer til en sekondløjtnant, og er senere steget til kaptajn, der er regimentets næsthøjeste rang. Og selv om nogle tydeligvis mener, at den slags udmærkelser forpligter, så er det ikke alle, der er forargede over det røde fuldskæg.

En bruger på det sociale medie Twitter giver dog ikke meget for de tidligere soldaterkammeraters kritik. Hvis et fuldskæg er det eneste, man har at brokke sig over, så står det ikke helt skidt til, mener brugeren.

 

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sofie Linde: Sådan er Joakim som far
bt.dk
S: Skilsmissepar skal tvinges til en...
bt.dk
Uhyggelige billeder: Cavendish flyver...
bt.dk
DMI: Nu bliver vejret helt anderledes
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx