Af - 08/04-14 08:50; Opdateret: 08/04-14 10:24

Sammenligner minister med HitlerSammenligner minister med Hitler

Politiet er ikke bedre end Hitlers SS-agenter, og Karen Hækkerup er ikke bedre end 'Der Führer' i egen høje person, mener 'modediktatoren' Jim Lyngvild.

storybild

Jim Lyngvild er mildest talt utilfreds med hundeloven. (Billede: Polfoto/Linda Johansen/arkiv)

Den danske designer og reality-kendis Jim Lyngvild er godt og grundigt træt af hundeloven. Så træt, at han her til morgen sammenligner justitsminister Karen Hækkerup med Adolf Hitler på sin offentlige Facebook-profil, der har over 100.000 'likes'.

Nu bliver den omstridte hundelov lavet om
Nu bliver den omstridte hundelov lavet om

- Karen Hækkerup har jo været med til at trumfe denne her lov igennem. Hun er magthaveren der udsteder en forordning, som andre mennesker så skal sværte deres hænder til for at udføre. Der er ikke hende, der skal hjem og ringe på dørklokker for at hente folks hunde. Men herre gud, alle politikere har jord i hovedet, siger Jim Lyngvild til metroxpress, og fortsætter med en bredside mod politistyrken:

- Vi bliver tudet ørerne fulde med, at politiet bare gør deres arbejde, men under Anden Verdenskrig sagde SS-agenterne også, at de bare gjorde deres arbejde, efter at de havde begået deres grusomheder. Det kan man ikke gemme sig bag, tilføjer han.

Reddet for et år siden - nu er Thor død
Reddet for et år siden - nu er Thor død

Men er det alligevel ikke en lidt hård sammenligning?

- Næ, det er det ikke. Det er fuldstændig det samme. Det er ikke betjentene, jeg kalder SS-agenter, men deres handling er helt det samme – når man skalter og valter med liv på den måde.

Nogen ville måske sige, at der forskel på menneskeliv og hundeliv?

- Det synes jeg ikke, der er – det er liv. Mine hunde betyder lige så meget for mig som mine bedste venner. Jeg har ingen børn, så jeg giver alt min kærlighed til min mand og mine hunde, så de fortjener mere respekt end så mange andre levende væsener og levende mennesker.

Afsløring: Jim Lyngvild fejlvurderede falsk millionmaleri
Afsløring: Jim Lyngvild fejlvurderede falsk millionmaleri

Der er tilsyneladende mange, der er enige med Lyngvild. Allerede efter godt en time havde 700 mennesker delt opdateringen og mere end 1.500 brugere syntes godt om den.


Det er dog ikke alle, der er enige med Lyngvild. I skrivende stund har 32 således trykket 'synes godt om' på denne kommentar:

'JEG ER MÅLLØS. Hvordan kan man overhovedet forbinde og sammenligne SS og Hitler med hunde/hundeloven??? Synes det er en syg udtalelse...'

Karen Hækkerup har ingen kommentarer til Jim Lyngvilds kommentarer, meddeler hun via Justitsministeriets presseafdeling. Det har til gengæld Politiforbundets formand Claus Oxfeldt, der kalder Lyngvild for 'uden for terapeutisk rækkevidde'.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Peter Madsens forsvarer: Det foregik...
bt.dk
9-årig dreng er fundet: Blev spottet...
bt.dk
Lagde du mærke til det?...
bt.dk
Seniorerne er de største vindere i...
bt.dk
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx