Af - 19/09-16 18:39

Kongelig skriver historie og springer ud som homo: - Jeg har haft det sværtKongelig skriver historie og springer ud som homo: - Jeg har haft det svært

Et medlem af det britiske kongehus har nu sprunget ud som homoseksuel.

Bildstrecke im Grossformat »

For første gang i det britiske kongehus’ historie er der officielt en homoseksuel i familien.

53-årige Lord Ivar Mountbatten er fætter til Storbritanniens dronning Elizabeth II. Han er desuden en direkte efterfølger til dronning Victoria - hans tiptipoldemor - og så er han gudfader til prins Edwards ældste barn.

Kendt tv-vært springer ud: - Jeg er til fyre
Kendt tv-vært springer ud: - Jeg er til fyre

Og i weekenden viste han så sin kæreste James Coyle frem for resten af verden, da han sprang ud som homoseksuel i avisen Daily Mail - selv om han ikke selv er så vild med det ordvalg.

- ‘At springe ud’ er en lidt sjov formulering - men det er vel det, jeg har gjort. Og nu er jeg et sted, jeg er glad for at være, siger Lord Ivar Mountbatten og supplerer:

- Jeg har haft det svært med min seksualitet, og på nogle måder har jeg det stadig svært - det har været noget af en rejse at nå til dette punkt.

Kendt forfatter springer ud: Har fundet sammen med døende veninde
Kendt forfatter springer ud: Har fundet sammen med døende veninde

Lord Ivar Mountbatten og James Coyle mødte hinanden på en skiferie i Schweiz. James råbte ‘hej!’ efter Ivar på en bar i den tro, at han var skiinstruktør - og så begyndte de to at falde i snak. Og straks mærkede de to en kemi mellem hinanden.

Det er imidlertid ikke første gang, lord Ivar Mountbatten har fundet ‘den eneste ene’. I 1994 blev han gift med Penny Thompson, som han var sammen med frem til 2011 og har fået tre børn med. Men han har længe vidst, at han var til fyre.

- Jeg troede aldrig, jeg ville blive gift, for jeg ville ikke lyve. Penny var klar over det, før vi blev gift. Jeg fortalte hende, at jeg var biseksuel, siger han og fortsætter:

Dronning Elizabeth II's besiddelser tjener milliarder
Dronning Elizabeth II's besiddelser tjener milliarder

- Men til sidst følte Penny sig ikke elsket nok, og hun ville have mere fra en ægtemand, end jeg kunne give hende.

Det førte altså til en skilsmisse. Siden har der været skriverier i pressen om, at Ivar Mountbatten er til mænd, men først nu står han frem og fortæller om det - og at han og James nu bor sammen.

- Bare at tale om det offentligt er et enormt skridt for mig. Hidtil har jeg levet en heteroseksuel livsstil, så det er meget nyt at bo sammen med en mand. Et skridt ad gangen, siger han og fortsætter:

Her er 90-årig dronning i gang med at tweete til folket
Her er 90-årig dronning i gang med at tweete til folket

- Men jeg er meget gladere nu, selv om jeg stadig ikke er 100 procent komfortabel med at være bøsse. Jeg ved godt, at i den perfekte verden så mine piger gerne, at deres mor og far stadig er sammen - men de elsker også den nye 21. århundrede-familie, vi har skabt. Deres far har en mandlig kæreste. Så kompliceret og simpelt er det. Men det, at jeg har fundet James, betyder, at jeg ikke behøver at lyve over for nogen eller blive gammel alene.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx