Af Tilde Liv Andersen - 14/03-17 13:27; Opdateret: 14/03-17 13:44

Kendt forfatter: 'Jeg skal dø - vil du gifte dig med min mand?'Kendt forfatter: 'Jeg skal dø - vil du gifte dig med min mand?'

Amy Krouse Rosenthal vidste, at hun skulle dø. Så satte hun sig for at finde en ny kærlighed til sin mand gennem 26 år.

storybild

(Billede: Privatfoto)

Den amerikanske børneforfatter Amy Krouse Rosenthal vidste, at hun kun havde kort tid tilbage at leve i, da hun skrev et rørende datingopslag for at hjælpe sin mand med at finde en ny kærlighed. Nu er hun død af sin kræftsygdom 51 år gammel.

»Jeg har været gift med den mest ekstraordinære mand i 26 år. Jeg planlagde, at jeg ville tage mindst 26 år mere«, skrev hun i kærlighedsbrevet, der blev bragt i begyndelsen af marts i The New York Times.

Brevet er siden det blev udgivet blevet delt verden over, mere end 4.500.000 personer har klikket ind for at læse brevet, og det har fået over 1.500 kommentarer på avisens hjemmeside. Den 13. marts, kun 10 dage efter brevet blev bragt, døde Amy Krouse Rosenthal af sin sygdom, skriver The New York Times.

Amy Krouse Rosenthal var hårdt ramt af livmoderhalskræft, da hun skrev brevet med titlen 'Kunne du tænke dig at gifte dig med min mand' til The New York Times. Selvom hun var ramt af en barsk sygdom, skrev hun med et glimt i øjet, at hun havde været noget tid om at komme igang med det følsomme brev, blandt andet fordi hendes tilstand var kritisk:

'Jeg er pumpet med morfin, og min krop er i mangel efter en rigtig fedtet burger'.

Brevet skifter dog hurtigt fra at handle om hendes tilstand og sætter i stedet fokus på ægtefællen - Jason Brian Rosenthals - gode kvaliteter. Hun beskriver gennem brevet de mange gode stunder, de har haft.

Amy nævner blandt andet hans gode udseende, sans for stil, og hvor hjælpsom og gavmild han havde været gennem de næsten tre årtier, de nåede at få sammen. Hun fortæller i brevet, at hun håber, at hendes død kan være begyndelsen på en ny kærlighedshistorie for hendes mand.

»Jeg har aldrig været på Tinder, Bumble eller eHarmony, men jeg kommer til at lave en profil for Jason lige her, baseret på mine oplevelser med at leve sammen med ham i omrking 9.490 dage«, skriver hun.

Parret levede sammen siden 1989. Hun blev forelsket i ham samme aften, som de havde deres første blind date. Sammen fik de tre børn, som alle er voksne i dag. Forfatteren har skrevet mere end 30 børnebøger, lavet en række kortfilm og talt i TED talks.

Brevet sluttede med et blankt stykke papir, hvor hun skriver:

»Jeg lader med vilje lidt luft være herunder, så I to kan begynde på en frisk, som I fortjener«.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Voldsom brand raserede i europæisk...
bt.dk
Her er BT's karakterer efter 1-0...
bt.dk
Sys Bjerre brød igennem med en sang...
bt.dk
Se billedet: Mand købte fotografi på...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx