Af Jeppe Elkjær Andersen - 03/12-17 10:46

Stjerneskuespiller Trækker sig fra jobbet: Beskyldt for upassende opførselStjerneskuespiller Trækker sig fra jobbet: Beskyldt for upassende opførsel

Den australske stjerneskuespiller Geoffrey Rush er blevet beskyldt for upassende opførsel. Derfor trækker han sig nu fra jobbet som formand for det australske filmakademi.

storybild

Geoffrey Rush (th) med en anden superstjerne i form af Nicole Kidman i 2015. (Billede: KEVORK DJANSEZIAN)

Det skriver flere internationale medier blandt andet Variety.

Beskyldningerne mod Geoffrey Rush, som de fleste nok kender som kaptajn Barbossa i 'Pirates of the Carribbean'-filmene, blev indgivet til Sydney Theatre Company for omkring to år siden. På tidspunktet optrådte Rush i Shakespeares 'King Lear'. Men beskyldningerne er først kommet op til overfalden i den forgangne uge.

I første omgang har Geoffrey Rush bekæmpet beskyldningerne om upassende opførsel, da han mente, det var et forsøg på at tilsværte hans navn.

Men efter #MeToo-kampagnen har fået fart, har Rush ikke kunnet lægge låg på beskyldningerne, som ikke er blevet beskrevet yderligere. Derfor har han nu trukket sig fra stillingen som præsident for Australian Academy of Cinema and Television Arts (AACTA), som det australske filmakademi hedder.

I en udtalelse fra akademiet lørdag skrives det, at Rushs afsked accepteres:

'Vi har været dybt bekymrede over situationen. Vi støtter en fremgangsmåde, der respekterer Geoffreys rettigheder, men anerkender også, at der skal handles under disse omstændigheder.'

Ikke en nem beslutning

Rushs afgang kunne næsten ikke være kommet på et værre tidspunkt for det australske filmakademi, da den kommende uge byder på den årlige prisuddeling i australsk film.

Geoffrey Rush var lørdag ude med en udtalelse via sine advokater:

»Visse medier er kommet med uholdbare beskyldninger vedrørende min position i underholdningsbranchen. Det vil være helt urimeligt, hvis mine professionelle kollegaer skulle blive associeret med disse beskyldninger,« lød de fra Rush, der uddybede:

»På grund af disse omstændigheder har jeg besluttet mig for at træde tilbage fra min rolle som ambassadør for AACTA med øjeblikkelig virkning, indtil disse forhold er blevet udredt og løst. Det har ikke været en nem beslutning. Men det er bedst for alle involverede. I dagens klima med insinuationer og uberettigede beskyldninger, tror jeg, det vil være bedst for alle med en pause.«

Geoffrey Rush er en af de bedst kendte australske skuespillere i verden. Foruden sin rolle som kaptajn Barbossa har han også haft store roller i film som 'The King's Speech' og 'Shakespeare in Love'. Han vandt en Oscar for bedste mandlige hovedrolle i filmen 'Shine' fra 1996.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Christina Sederqvist: Dine 10...
bt.dk
Ståle nød sin offensiv: 'Et skridt i...
bt.dk
Politiet med kryptisk udtalelse om...
bt.dk
Politiet med nye oplysninger i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx