Af Mads Brandsen - 04/05-18 22:25

Slet ikke så lille mere: Se de nye billeder af prinsen Slet ikke så lille mere: Se de nye billeder af prinsen

storybild

Prins Joachim, prinsesse Marie, prins Henrik og prinsesse Athena åbnede Bakken i marts sidste år - her bliver de modtaget af Pjerrot og hans barnebarn. (Billede: Ida Guldbæk Arentsen)

Prins Joachim og prinsesse Maries ældste barn, prins Henrik, fylder fredag ni år.

Det har Kongehuset fejret ved at offentliggøre to nye pressebilleder af prinsen, der er opkaldt efter sin nu afdøde farfar.

Henrik Carl Joachim Alain, som prinsen formelt hedder, er dronning Margrethes femte barnebarn, går i 2. klasse på den katolske privatskole Joseph Søstrenes Skole i Ordrup nord for København, blot to kilometer fra hjemmet i Klampenborg. Lillesøster, prinsesse Athena, som prins Henrik er fotograferet sammen med på det andet billede, går på samme skole. Prinsens halvstorebror prins Felix bor hos sin mor, grevinde Alexandra, mens prins Nikolai bor på Herlufsholm, hvor han er i gang med 3.g.

Prins Henrik. (Billede: Keld Navntoft/Kongehuset)

Prins Henrik er nummer ni i arvefølgen til den danske trone, så det er nærmest kun en teoretisk mulighed, at han en dag skal være konge af Danmark. Han vil, når han bliver voksen, selv skulle forme sin tilværelse, for ingen af prins Joachims børn kan se frem til at få apanage fra staten.

(Billede: Keld Navntoft/Kongehuset)

Prins Henrik ved sin dåb i Møgeltønder Kirke i 2009. (Billede: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kronprins Frederik talte om sin fars...
bt.dk
Teenager voldtaget på festplads:...
bt.dk
I smerter før storstilet arrangement:...
bt.dk
Voldsom brand hærger strandkro: 'Der...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx