Af Laura Rode Nygaard - 30/05-17 17:06

Afdøde Jan Fog efterlod sig værdifuld skatAfdøde Jan Fog efterlod sig værdifuld skat

Nu sættes legendarisk sjældenhed til salg

storybild

Afdøde ejendomsmægler Jan Fog. (Billede: Kasper Palsnov)

Det kommer næppe som den store overraskelse, at den stenrige ejendomsmægler Jan Fogs dødsbo rummede nogle særdeles værdifulde effekter. Men præcis hvad han havde i sin varetægt, kommer nok bag på nogle.

Det viser sig nemlig, at kendismægleren lå inde med et legendarisk originalfoto af Beatles-stjernen John Lennon og hans hustru Yoko Ono. Billedet er nu sat til salg hos auktionshuset Bruun Rasmussen.

På billedet sidder de to legender i sengen på Queen Elizabeth Hotels suite 1742 i Montreal, Canada, hvor de holdt deres berømte ugelange happening i 1969, hvor de nægtede at forlade lagnerne som et led i deres ikkevoldelige protester mod krig. Her indspillede de blandt andet sangen 'Give Peace a Chance'.

Foto: Bruun Rasmussen

Billedet er taget af fotografen Ivor Sharp. Men det er bagsiden, der gør det ekstra interessant og værdifuldt. Her har John Lennon nemlig tegnet sig selv og Yoko Ono samt signeret fotoet. som er vurderet til mellem 80.000 og 100.000 kroner.

Stort galleri: De kendte vi mistede i 2015
Stort galleri: De kendte vi mistede i 2015

Auktionen finder sted 7. juni.

Foto: Bruun Rasmussen

Jan Fog fik i december 2013 konstateret såkaldt kronisk lymfatisk leukæmi - i folkemunde også kaldet for 'gammelmands-leukæmi'. Som et sidste redningsforsøg fik han stamceller fra en 25-årig kvinde ind i kroppen. En sådan transfusion er yderst risikabel, og i april 2015 døde han, 66 år gammel, af en virus, som først bragte ham i koma og til sidst kostede ham livet.

Jan Fog efterlod sig den nære veninde Charlotte Juul Fog, som han giftede sig med for at sikre hende økonomisk. Derfor er det formentlig hende, der kommer til at få pengene for auktionen.

LÆS OGSÅ: Så vildt boede Jan Fog: Nu er hans millionvilla til salg

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Karin i chok over brutalt overfald på...
bt.dk
Tophemmeligt møde i København: Her er...
bt.dk
Få måneder efter sit store tab:...
bt.dk
S og DF er enige: Vilde ulve skal...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx