Af Maria Christine Madsen - 10/07-17 10:40

Nu fortæller Søren Rasted, hvorfor Aqua pludselig stoppede på toppenNu fortæller Søren Rasted, hvorfor Aqua pludselig stoppede på toppen

Det var mere end nødvendigt, da det danske kultband Aqua valgte at trække stikket i 2001. Ellers kunne det være endt helt galt.

storybild

ARKIVFOTO af Søren Rasted, Lene Nystrøm, Rene Dif og Claus Norreen. (Billede: MOGENS FLINDT)

Det fortæller musikeren Søren Rasted i et nyt interview med det svenske medie Nöjesbladet.

Han har sammen med Lene Nystrøm og René Dif været med i bandet fra begyndelsen i 90'erne, hvor det fik kæmpe succes verden over med hits som 'Barbie Girl' og 'Cartoon Heroes'. Men i 2001 - efter syv år sammen - valgte de dengang fire bandmedlemmer at gå hvert til sit og holde en pause.

Og det var godt, de gjorde det, forklarer Søren Rasted. Ellers kunne det måske have været helt slut for bandet.

»Hvis vi var fortsat, var vi endt med at slå hinanden ihjel. At tage et skridt tilbage og lade Aqua forsvinde for en tid var en meget god beslutning. At vi nu spiller sammen lidt sjældnere gør, at hver koncert er som at åbne en gave, og det gør det sjovt at være sammen igen,« siger han til Nöjesbladet.

Til det svenske medie sammenligner René Dif de problemer, bandet til sidst havde før opløsningen, med et problematisk parforhold.

»Pludselig begynder man at blive irriteret på, hvordan det lyder, når den anden børster tænder. Det var ikke noget, der irriterede dig i begyndelsen. Men nu gør det. Sådan var det,« siger han.

Det populære band blev gendannet i 2008, før det i 2012 gik på pause igen.

Den seneste koncert, som Aqua havde spillet, var i 2011 - lige indtil bandet sidste år besluttede sig for at finde sammen igen. Dengang meddelte det fjerde medlem - Claus Norreen - at han dog endegyldigt ville forlade Aqua.

Det var arrangørerne af 'Vi elsker 90'erne', der lykkedes med at booke kultbandet til en række koncerter i år.

Tidligere i år kom det frem, at Søren Rasted og Lene Nystrøm, der længe har dannet par, skulle skilles efter 16 år som mand og hustru. Skilsmissen ville dog ikke betyde et farvel til Aqua, forklarede Søren Rasted i den forbindelse.

»Beslutningen (om at gå fra hinanden, red.) er den hårdeste, vi hver især har måttet tage. Men vi gør det med stor kærlighed til hinanden, og alt det, vi har sammen, som ud over børn er venskab, familie, band, osv., vil vi fortsætte med og værne om,« sagde han og fortsatte:

»Vi ønsker hinanden alt det bedste, for selv om vores ægteskab er slut - vil vi altid elske hinanden højt.«

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Beredskabsstyrelsen advarer grill- og...
bt.dk
Putin trækker en streg i sandet: Her...
bt.dk
FCK nåede det sidste tog sydpå: 'Det...
bt.dk
Nicki Minaj bekræfter rygte: Jeg...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx