Af Jeppe Pedersen - 10/11-17 19:48

Kendt komiker lægger sig fladt ned efter sexanklager: Onanerede foran kvinder på hotelværelsetKendt komiker lægger sig fladt ned efter sexanklager: Onanerede foran kvinder på hotelværelset

Den amerikanske komikkonge Louise C.K. indrømmer nu, at sexanklagerne imod ham er sande.

storybild

Den amerikanske komiker Louis C.K. indrømmer, at anklagerne om sexchikane er sande. (Billede: Kevork Djansezian)

Det skriver flere medier herunder AP.

Torsdag kom det frem i New York Times, at fem kvinder havde beskyldte Louis C. K., der er en af USAs mest succesfulde komikere, for sexchikane.

De påståede hændelser skulle have fundet sted i de sene 90'ere og de tidligere 00'ere, skriver avisen.

To komikere - Dana Min Goodman og Julia Volov - siger til avisen, at Louis C.K. 'begyndte at onanere', da de befandt sig på hans hotelværelse under en festival for komikere i 2002.

Louis C.K. har udsendt en udtalelse, hvor han undskylder for sine ugerninger.

»Jeg har brugt hele min lange og heldige karriere på, at sige og gøre hvad jeg ville. Men nu er det tid til at trække mig tilbage og bruge lang tid på at lytte,« skriver han blandt andet.

Herunder kan du læse lidt mere af Louis C.K.'s besked:

Jeg ønsker at kommentere historierne fortalt i New York Times af fem kvinder, hvoraf Abby, Rebecca, Dana og Julia følte, at de kunne stå frem med navn, mens én ikke kunne.

Disse historier er sande. På det tidspunkt sagde jeg til mig selv, at det, jeg gjorde, var okay, fordi jeg aldrig viste en kvinde min penis uden at spørge først, hvilket også er sandt. Men det, jeg har lært senere i livet - og lært for sent - er, at når du har magt over et andet menneske, så er det at spørge dem om at se din penis ikke et spørgsmål.

Det er en vanskelig situation for dem. Den magt, jeg havde over disse kvinder, er, at de beundrede mig. Og jeg udøvede den magt uansvarligt.

Jeg er angerfuld over mine handlinger. Jeg har forsøgt at lære fra dem. Og løbe væk fra dem. Nu er jeg bevidst om omfanget af konsekvenserne af mine handlinger. Jeg lærte i går, at konsekvenserne for disse kvinder, som beundrede mig, var, at de fik det dårligt med sig selv og blev vagtsomme i nærheden af andre mænd, som aldrig ville have sat dem i samme position.

Jeg udnyttede det faktum, at jeg var beundret i både mit og deres netværk, hvilket gjorde, at de ikke kunne dele deres oplevelser og gjorde det hårdt for dem, når de forsøgte, fordi de folk, der så op til mig, ikke ville lytte til dem. Jeg troede ikke, jeg var skyld i noget af det, fordi min egen position ikke lod mig tænke på det.

Der er intet af det her, jeg kan tilgive mig selv for. Jeg er nødt til at forene det med den person, jeg er. Men det er intet imod det, jeg gjorde mod dem.

Anklagerne mod Louis C.K. fik tidligere på dagen Netflix til at lukke ned for samarbejdet om C.K's næste stand up-show. Derudover oplyste tv-selskabet HBO torsdag, at Louis C.K. ikke vil blive inviteret til en velgørenhedskoncert 18. november, hvor komikeren ellers skulle deltage.

Tv-selskabet FX, der blandt andet står bag serien "Louie", sagde torsdag, at det var 'meget bekymret' over anklagerne.

Selskabet understreger dog, at det aldrig har modtaget meldinger om ureglementeret adfærd af komikeren i de seneste otte år, hvor han har været tilknyttet FX.

Anklager om seksuelle overgreb er haglet ned over fremtrædende personer i det amerikanske underholdningsbranche i de seneste uger.

Det gælder blandt andre den tidligere storproducer Harvey Weinstein, skuespillerne Kevin Spacey og Dustin Hoffman samt instruktøren James Toback.

Distriktsanklageren i Los Angeles oplyste torsdag, at der nu vil blive etableret en særlig taskforce, der skal efterforske beskyldningerne om overgreb i underholdningsbranchen.

»Som svar på de mange beskyldninger om seksuelt misbrug i underholdningsbranchen har jeg etableret en taskforce med særligt trænede advokater, der er klar til at vurdere disse sager,« siger distriktsanklager Jackie Lacey ifølge nyhedsbureauet AFP.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

'Jørgen de Mylius ville gerne ha’ mit...
bt.dk
22-årige Sabrine er lokkedue: Hjælper...
bt.dk
Stormy Daniels kæmpede med karrieren:...
bt.dk
Ny p-pille til mænd på vej
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx