Af Fie West Madsen - 31/08-17 14:45

Ekspert undrer sig over Henriks ord ved prins Nikolais festEkspert undrer sig over Henriks ord ved prins Nikolais fest

- Det er påfaldende, at han føler trang til at sige det.

storybild

(Billede: Martin Sylvest)

Prins Henrik er fortsat frustreret over, at han ikke er ligestillet med sin kone, dronning Margrethe, og det lod han ikke offentligheden glemme, da en samlet kongefamilie forleden fejrede prins Nikolais 18 års fødselsdag på Kongeskibet Dannebrog.

»Det har været en meget god aften med alle børnebørnene. Med bedstemor og bedstefar. Bedstefar spillede en rolle alligevel, selv om man prøver ikke at have ham til at spille en rolle i Danmark. Bedstefædre er vigtige. Meget vigtige,« sagde prins Henrik til Billed Bladet mandag i forbindelse med sit barnebarns 18 års fødselsdag.

Ifølge kongehusekspert Sebastian Olden-Jørgensen er det tydeligt, at prins Henrik stadig har brug for at udtrykke sin frustration over, at han føler sig overset, men eksperten undrer sig over, at prins Henrik nu har brug for at sætte ord på det endnu engang.

»Det er jo den samme gammelkendte frustration, der kommer ud mellem sidebenene. Han føler sig overset eller nedvurderet, men det er meget påfaldende, at han fortsat skal give udtryk for det,« siger Sebastian Olden-Jørgensen og tilføjer:

»Der er en vis bitterhed i det.«

Udtalelsen fra prins Henrik kommer i kølvandet på en sommer, hvor prinsgemalen har trukket overskrifter verden over, efter han meddelte, at han ikke ønsker at blive begravet ved siden af dronning Margrethe i Roskilde Domkirke, som det ellers har været planlagt i årevis.

»Det er ingen hemmelighed, at prinsen i mange år har været utilfreds med sin rolle og den titel, han er blevet tildelt i det danske monarki. Den utilfredshed har i de senere år fyldt mere og mere. For prinsen er beslutningen om ikke at lade sig begrave ved siden af dronningen den naturlige konsekvens af, at han ikke er blevet ligeværdigt behandlet i forhold til sin ægtefælle – ved ikke at få den titel og funktion, som han har ønsket,« sagde kongehusets kommunikationschef Lene Balleby til BT i august.

Udmeldingen har medført massiv kritik af prins Henrik, og af samme grund undrer det Sebastian Olden-Jørgensen, at prinsgemalen ikke holdt mere lav profil i forbindelse med sit barnebarns fødselsdag.

»Det påfaldene er, at han føler trang til at sige det igen, selvom han jo egentlig bare kunne have holdt sig til at sige, at det var en dejlig aften som familie,« siger Sebastian Olden-Jørgensen.

Det var tidligere på ugen fremme, hvordan prinsgemalen i forbindelse med fødselsdagsfejringen på kongeskibet Dannebrog ankom alene ad bagdøren, og det er da heller ikke tilfældigt, mener eksperten.

»Hans politik er jo, at han ikke vil optræde sammen med Dronningen i noget, der er officielt. Han vil godt være med til det rent familiære, og i den sammehæng er det genialt at bruge Kongeskibet, for så kan de sejle væk, og der vil kun være kort ankomst, og man kan sørge for, at de ikke kommer sammen,« siger eksperten og tilføjer:

»Det, at han er ankommet alene, er hans eget valg og et udtryk for, at han ikke vil glide tilbage til rollen som prinsgemal ved Dronningens side i offentligheden.«

Trods den store medieopmærksomhed og kritik af prinsgemalen over sommeren, skal vi dog ikke forvente, at han vil holde sig tilbage.

»Han tør godt give udtryk for sine holdninger, og han står ved det, han mener, det må man sige,« siger Sebastian Olden-Jørgensen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx