Af - 16/07-15 11:35; Opdateret: 16/07-15 12:23

Kendis-blogger i modvind: Du skulle prøve et rigtigt arbejdeKendis-blogger i modvind: Du skulle prøve et rigtigt arbejde

De lever angiveligt af at blogge, men er det et hårdt arbejde? Det spørgsmål splitter de danske bloggere.

Bildstrecke im Grossformat »

De skriver et indlæg i ny og næ, overdriver lidt med indtjeningen og kalder sig 'professionelle'. Sådan tænker mange sikkert om de unge danske bloggere, der er mere populære end nogensinde før. Men er blogging hårdt arbejde?

Det spørgsmål deler det danske blogunivers, efter en af Danmarks mest populære bloggere, Fie Laursen, har valgt at råbe op.

Fie Laursen er ikke i tvivl: Blogging er hårdt arbejde! Foto: Polfoto/arkiv

- Efter fire år med nedladende, provokerende kommentarer har jeg valgt at tage mig selv og mine blogger-kollegaer i forsvar. Jeg er så pisse træt af, at man som blogger skal få kastet mundlort i hovedet gang på gang, skriver Fie Laursen på sin blog, hvor hun fortsætter.

- Det er som om, at folk har et billede i deres hovede af, at en blogger ikke laver andet end drikke caffe latte, tage selfies, få sponsorerede gaver og spise cupcakes under modeugen. Hvor ville jeg ønske, at jeg kunne ryste det ind i jeres hoveder, at der er så meget bag dette job. I min optik er blogging et arbejde, skriver Fie Laursen, der hævder 'snildt' at kunne tjene over 30.000 kroner på en måned.

Kendt blogger: - Jeg er blevet hacket
Kendt blogger: - Jeg er blevet hacket

Blogger: Det er noget fis, Fie
Det er dog ikke alle, der er enige. Blandt de uenige er den tidligere paradiso Anna Due.

Den tidligere Paradise Hotel-deltager Anna Due er uenig: Fie Laursen bør prøve et rigtigt arbejde, mener hun. Foto: TV3

Med overskriften 'Er blogging et arbejde?' henviser hun til 'en ung blogger', som mener, at blogging er hårdt arbejde.

- Det synes jeg virkelig er noget fis. Den unge blogger har ikke et arbejde (udover bloggen) og har ikke gjort folkeskolen færdig. Nu arbejder jeg jo som hjælper, og jeg kan fortælle jer – at blogging bestemt ikke er et hårdt arbejde i forhold til så meget andet, skriver Anna Due, der kalder blogging for en hobby.

- Men det er jo klart, at nogle mener, at det er et arbejde, hvis man aldrig har prøvet andet, fortsætter hun.


Og krigen raser virkelig i blogger-land. Også de tidligere paradisoer Malene Sandgaard og Sandy Esko blander sig i debatten. Malene Sandgaard skriver:

- Det kræver da rigtigt meget tid at blogge. Men når det er så er sagt, så ja, blogging kræver hårdt arbejde, men jeg vil ikke sige, at det er et arbejde. Nu har jeg både arbejdet som bartender, butiksassistent og været i hjemmeplejen – og dét er rigtigt arbejde, skriver Malene Sandgaard.

Malene Sandgaard er mest på veninden Anna Dues side. Foto: TV3

Fie Laursen frygter kriminel stalker: Må flytte fra hjemmet
Fie Laursen frygter kriminel stalker: Må flytte fra hjemmet

Et PR-stunt?
Sandy Esko derimod mener, at det er ret simpelt. Man får penge for at blogge - ergo er det et arbejde. Hele debatten kan have et helt andet formål.

- Er jeg den eneste der kan lugte et alvorligt iscenesat PR-stunt, hvor de bare reklamere med hinandens blogs, og egentlig sidder lige nu.. Sammen.. Derhjemme .. I nattøj .. Og griner.. Efter de har hævet deres penge og sammen ruller rundt i dem?, skriver Sandy Esko.

Sandy Esko er enig med Fie Laursen i, at blogging er et arbejde. Foto: Privat

Anna Dues indlæg har fået Fie Laursen op af stolen. På sin blog fortæller hun, hvordan de to populære bloggere er havnet på koalitionskurs og kommenterer på Anna Dues indlæg, hvor hun afviser, at blogging er et arbejde. Som Fie Laursen skriver:

- Det er klart man ikke ser blogging som et job, når man hverken tjener godt eller arbejder med store firmaer og det er da godt at du arbejder som hjælper, når bloggen ikke hiver nok hjem til at leve for.

LÆS OGSÅ: Ekspert: Fie Laursen er et fint forbillede

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Panik på Wall Street - kurserne...
bt.dk
Psykiater: Hvis Peter Madsen bliver...
bt.dk
Nu bliver populær streamingtjeneste...
bt.dk
Historisk dansk slot får sur smiley:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx