Af - 06/04-15 14:24

Er dette blasfemi? Dansk præst ryster på hovedet over ny bibelEr dette blasfemi? Dansk præst ryster på hovedet over ny bibel

Tre amerikanere har omskrevet biblen, så Kanye West fremstår som Gud. Den danske præst Jakob Damm Knudsen, der ellers går ind for at modernisere folkekirken, kalder det langt ude.

storybild

Omslaget til Kanye West-biblen. (Billede: bookofyeezus.com)

'I begyndelsen skabte Kanye West himmelen og jorden. Og jorden var øde og tom og der var mørke over verdensdybet. Men Kanye Wests ånd svævede over vandene. Og Kanye West sagde: 'Der bliver lys!' Og der blev lys'.

Derfor skifter store popstjerner til mystisk profilbillede
Derfor skifter store popstjerner til mystisk profilbillede

Sådan lyder de første linjer i 'The Book of Yeezus', hvor tre amerikanske brødre har omskrevet biblen, så Gud i ovennævnte linjer fra skabelesberetningen i Første mosebog erstattes af megaloman-rapperen Kanye West.

Kanye Wests blasfemiske storhedsvanvid tager ny drejning
Kanye Wests blasfemiske storhedsvanvid tager ny drejning

De har udgivet biblen (som kan købes her for 140 kroner) for at tilbyde verden en moderne udgave af de gamle skrifter. Ikke for at hylde Kanye West, men for at gøre biblen tidsaktuel.


Sognepræst i Gammel Haderslev Kirke Jakob Damm Knudsen, der er stor fortaler for at modernisere folkekirken, kalder Kanye West-biblen for plat.

- Det er langt ude, er hans første grinende reaktion, da metroxpress præsenterer ham for den nye bibel.

Underskrifter skal stoppe Kayne som hovednavn på festival
Underskrifter skal stoppe Kayne som hovednavn på festival

Jakob Damm Knudsen blev i 2013 Danmarksberømt for at rappe sin konfirmand-prædiken til YouTube-hittet 'Gangnam Style' - et stunt, der netop havde til formål at formulere biblens budskaber til et moderne publikum - men en Kanye West-bibel er ikke nogen god ide, mener han.

- Der er helt sikkert brug for at modernisere biblen. En mand som apostlen Paulus skriver blandt andet meget kringlet, så der giver det mening at bruge mere nutidige ord. Jeg kan ikke se formålet med Kanye West. Jeg tror heller ikke sådan en bibel ville sælge i Danmark. Heller ikke hvis vi satte en dansk kendis ind i stedet.

Læge advarer Kim Kardashian: Du får for meget sex
Læge advarer Kim Kardashian: Du får for meget sex

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx