Af Mads Brandsen - 29/10-17 20:28

Kvindelig Hollywood-legende fylder 50 - men har hun overhovedet forandret sig?Kvindelig Hollywood-legende fylder 50 - men har hun overhovedet forandret sig?

- Folk var sødere dengang.

storybild

(Billede: GUILLAUME HORCAJUELO)

Det er som om tidens tand er meget mild ved Julia Roberts, der lørdag fejrede sin 50 års-fødselsdag.

Det lå ikke i kortene, at skilsmissebarnet fra den amerikanske delstat Georgia skulle ende som en af de mest berømte og stenrige skuespillerinder i verden, der siden har fået os til både at grine og græde.

Som barn drømte hun om at blive dyrlæge og begyndte også på studiet, men sprang hurtigt fra og flyttede til New York, hvor hun fik arbejde på et modelbureau. Ved siden af tog hun timer i skuespil, og i slutningen af 1980'erne fik hun roller i tv-serier.

I 1988 fik hun sin filmdebut med 'Satisfaction' og allerede i 1990 fik hun sin sjette filmrolle, der skulle blive hendes gennembrud – nemlig som Hollywood-escortpigen Vivian i 'Pretty Woman', hvor hun spiller over for Richard Gere i skikkelse af forretningsmanden Edward, der snarere søger en ledsager end sex. Rollen gav hende en Golden Globe-pris og en Oscar-nominering - og et beskedent honorar på 1,9 millioner kroner.

Og filmen - der egentlig skulle have heddet '3.000 dollars' – efter prisen for en nat med Vivian – blev den mest sete romantiske komedie i amerikanske biografer nogensinde. Også på verdensplan gik filmen sin sejrsgang. Den har indtjent svimlende 2,96 milliarder kroner.

Økonomisk mangler Julia Roberts selv heller ikke noget.

Magasinet Forbes kårede hende tidligere på året til at være verdens ottende bedst lønnede skuespillerinde, og alene fra januar til juni i år tjente hun i omegnen af 75 millioner kroner. I 2000 præsterede hun som den første kvindelige skuespiller nogensinde at få 20 millioner dollars (128 millioner kroner, red.) for en rolle; 'Erin Brockvich'.

Noget, hun lagde fundamentet til med Pretty Woman, men som hun senere har fulgt op med store roller i film som 'Pelikannotatet', 'Notting Hill' og 'Erin Brockowich' – som gav hende en Oscar.

Derudover kan Julia Roberts bryste sig af at være den eneste, der fem gange er kåret af sladderbladet People som verdens smukkeste.

Men selv om pengene er gode, har det hele en pris, sagde hun i et interview med magasinet Allure i 2015.

»Jeg tror ikke, at jeg var begyndt i dag. Måske siger jeg det, fordi jeg ikke længere er 18 år og har det samme gå-på-mod. Men branchen var lettere, da jeg begyndte. Folk var sødere dengang.«

Privat bor Julia Roberts, der er hindu, på en ranch i Texas og er gift med filmfotografen Daniel Moder, som hun mødte under optagelserne til 'The Mexican' i 2000. De har tre børn – og hun lægger ikke skjul på, hvor lykkelig hun er.

I et interview med den britiske udgave af magasinet Harpers Bazzar tidligere på måneden siger hun, at mødet med Daniel har været skelsættende.

»Når jeg tænker over, hvad der gør mit liv til mit liv og giver mening, så er det ham,« siger hun, der er fast besluttet på at ældes helt naturligt.

»Dit ansigt fortæller en historie, og det skal ikke være historien om din køretur hen til lægen,« sagde hun sidste år i et interview med bladet People.

Julia Roberts er i november biografaktuel med sin 46. spillefilm, 'Wonder'.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billederne: Så gode venner er...
bt.dk
Patrick Nielsen klar til vildt...
bt.dk
Nanna Mia afslører: Derfor stoppede...
bt.dk
Politiet leder efter denne bil: Mand...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx