Af - 13/07-16 18:59

Aniston er træt af synet på kvinder: - Vi må selv bestemme over vores kroppeAniston er træt af synet på kvinder: - Vi må selv bestemme over vores kroppe

Jennifer Aniston er godt og grundigt træt af den måde, kvinder fremstilles på i medierne.

Bildstrecke im Grossformat »

Mediernes måde at fremstille kvinder på er stærkt medvirkende til at fastholde et usundt og urealistisk kvindeideal.

Det mener skuespilleren Jennifer Aniston, der kommer med et opråb i et blogindlæg hos Huffington Post.

Jennifer Aniston om nyt graviditetsrygte: Her er sandheden
Jennifer Aniston om nyt graviditetsrygte: Her er sandheden

Skuespilleren, der blandt andet er kendt for rollen som Rachel i tv-serien 'Friends', er træt af, hvordan sladderpressen portrætterer hende og andre kvinder. Ikke mindst fordi hun mener, at fremstillingen er med til at fastholde et usundt kvindesyn i det hele taget.

- Den objektivering og kontrol, kvinder udsættes for, er absurd og foruroligende. Måden, jeg portrætteres på i medierne, er en reflektion af, hvordan vi ser og fremstiller kvinder generelt, sat op imod et forskruet skønhedsideal, skriver Jennifer Aniston i blogindlægget og tilføjer:

- Vi er alle gået med på budskabet om, at piger ikke er smukke, medmindre de er utroligt tynde og ligner en supermodel eller en skuespiller på forsiden af et magasin. Det er en opfattelse, piger tager med sig, når de udvikler sig til kvinder.

Facebook afslører: Så tæt er du på DiCaprio og Aniston
Facebook afslører: Så tæt er du på DiCaprio og Aniston

Aniston kritiserer særligt mediernes fokus på den perfekte kvindekrop, og hvordan enhver afvigelse fra dette ideal bliver fortolket.

- Celebrity-"nyheder" bruges til at fastholde dette umenneskelige syn på kvinder, der udelukkende fokuserer på ens fysiske fremtoning, som tabloid-pressen fordrejer til et helt sportsarrangement af spekulationer. Er hun gravid? Spiser hun for meget? Har hun givet slip? Er hendes ægteskab ved at gå i stykker, fordi kameraet har fanget en form for fysisk "ufuldkommenhed"?

Nu opfordrer skuespilleren alle kvinder til selv at bestemme over deres kroppe og ikke lade sig påvirke af mediernes fremstilling.

- Vi er fuldendte, uanset om vi har en ægtefælle eller et barn. Vi må selv bestemme, hvad der er smukt, når det kommer til vores kroppe. Beslutningen er vores og vores alene. Lad os træffe den beslutning for os selv og for de unge kvinder i verden, som ser på os som eksempler, fastslår Jennifer Aniston.

LISTE: Her er 13 ting, du ikke vidste om 'Venner'
LISTE: Her er 13 ting, du ikke vidste om 'Venner'

Det er kvinders største tabu at have hår her - men næsten hver 3. har det
Det er kvinders største tabu at have hår her - men næsten hver 3. har det

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx