Af - 24/03-14 10:39

Husker du Dawson? Her er hans overraskende hemmelighedHusker du Dawson? Her er hans overraskende hemmelighed

Skuespillet hang mig langt ud af halsen, siger James Van Der Beek, der overraskende nok ikke selv så serien.

storybild

Hovedpersonerne i Dawson's Creek. (Billede: PR-foto)

De unge kvinder hvinede, når han gik på gaden, anmelderne roste hans skuespil - og alt kørte tilsyneladende på skinner for James Van Der Beek, der spillede Dawson Leery i 90’er-serien ‘Dawson’s Creek’. Men når kameraerne slukkede, skulle den dengang unge skuespiller kæmpe for at vænne sig til presset.

- Jeg så ikke engang seriens sidste tre sæsoner. Det betød så meget for mig, at jeg ikke ville skuffe fansene, de skulle ikke føle, at den passion, de havde for serien, var en fejl, siger James Van Der Beek til metroxpress.

Blev jagtet i storcenter
Han nævner selv en episode, der illustrerer, hvor store seriens skuespillere, der også inkluderede en ung Katie Holmes, blev i offentligheden.

- Jeg gik fra at skrive min første autograf til to uger senere at blive jagtet i et storcenter med kurs mod en politibil, der skulle køre mig væk fra de skrigende piger. Det var fedt i måske to sekunder, og så panikkede jeg, for jeg havde ingen kontrol over det. Folk søger noget, som de kan gå amok over, og i en årrække var ‘Dawsons Creek’, hvad folk kollektivt besluttede sig for at gå amok over. Det freakede mig, og jeg forstod det ikke. I dag ser jeg tilbage og kan smile af det, men det tog mig lang tid, for jeg forstod det ikke, siger han.

Følte sig udbrændt
Serien sluttede i 2003, og der havde James Van Der Beek brug for en pause. Han ville væk fra rampelyset og en lang proces med at finde sig selv blev indledt.

- Lige efter seriens afslutning var jeg udbrændt. Det havde været et seks år langt marathon med meget lidt fritid. Mellem sæson tre og fire bad jeg om to ugers fri, og jeg fik to dage. Det trak tænder ud. Efter den sidste sæson sagde jeg til mig selv, at jeg ville forsvinde fra rampelyset. Det viste sig at være ret let, haha. Skuespillet hang mig langt ud af halsen, og jeg havde virkelig brug for den pause, siger han.

Om en uge er den nu 37-årige James Van Der Beek tilbage på skærmen i premieren på serien ‘Friends with better lives’. Rollen som Dawson Leery har han lagt bag sig for altid.

- Det er dejligt, at der er nogen, som vil være interesseret i, at vi finder sammen igen, men jeg tror, at vi alle er færdige med ‘Dawson’s Creek’. Det kommer simpelthen ikke til at ske.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx