Af Sine Bach Jakobsen - 11/03-18 14:37

Pilou Asbæk åbner op om familiens forhold til prins Henrik: \Pilou Asbæk åbner op om familiens forhold til prins Henrik: "Det er et fattigere sted uden ham"

Skuespilleren havde et godt forhold til den afdøde prins.

storybild

Pilou Asbæk savner Prins Henrik. De to talte altid om de film, Pilou Asbæk medvirkede i. (Billede: Sarah Christine Nørgaard)

Kongehuset er ikke alene om at savne Prins Henrik. Skuespilleren Pilou Asbæk sørger også over prinsegemalens død.

»Det var hårdt. Der er ingen tvivl om, at prins Henrik var en meget vigtig del af min familie – i mine forældres omgangskreds,« siger han til Se og Hør i forbindelse med en filmpremiere i København.

Pilou Asbæks mor, Patricia Asbæk, er ligesom Prins Henrik fransk. De har derfor delt oplevelsen at flytte til Danmark i 60erne.

Patricia Asbæk har tidligere bakket Prins Henrik op i, at dronningen nemt kunne have sikret sin mand den ligestilling, han ønskede sig.

'Det har Hendes Majestæt ikke fundet nødvendigt eller blevet rådgivet til - sandsynligvis af hensyn til den generelle folkelige mening og egen popularitet', skrev hun sidste år i et opslag på Facebook.

Pilou Asbæks forældre, Jacob og Patricia Asbæk, var blandt de særligt indbudte til Castrum Doloris for Prins Henrik i Christiansborg Slotskirke. (Billede: Liselotte Sabroe)

Også Pilous far, Jacob Asbæk, var nær ven af prinsen. Prins Henrik har bl.a. lavet en udstilling på forældrenes galleri på Mallorca.

Selv har den 35-årige skuespiller også haft gode samtale med Prins Henrik, der især har kredset om de film og TV-serier, som Pilou Asbæk har medvirket som f.eks. 'R', 'Kapringen', 'Krigen', '9. april' og '1864'.

Prins Henrik var nemlig en mand, der fulgte med i alle sine venners og deres børns liv. Derfor har han set samtlige film, som Pilou Asbæk har medvirket i.

»Han var en stor mand og en kæmpe kapacitet. Det er et fattigere sted uden ham,« siger Pilou Asbæk til Se og Hør.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sviende beskyldninger mod prins...
bt.dk
Efter stort snefald i nat: DMI har en...
bt.dk
Dansker undrer sig over pudsigt...
bt.dk
Afsløret: Oliver Bjerrehuus får...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx