Af - 23/08-16 16:57; Opdateret: 24/08-16 14:17

Peter Myginds søn var afhængig af hash: 'Mine forældre var desperate'Peter Myginds søn var afhængig af hash: 'Mine forældre var desperate'

Han er søn af skuespiller Peter Mygind og voksede op i trygge rammer. Alligevel røg Julius som 14-årig ud i et hash-misbrug, som isolerede ham fra venner og familie. I dag er han helt ude af det og håber at kunne hjælpe andre i samme situation.

Julius Mygind fortæller i klippet om en episode, hvor hans forældre desperat forsøgte at få ham til at indrømme sit misbrug. Video: Sophie Himmelstrup. Se video i større format i vores videosektion Videoportal

- Jeg startede allerede med at drikke alkohol, da jeg var 12 år. Jeg fik nogle ældre venner, kronragede mig selv og sagde fuck dig til alle mine jævnaldrende. Jeg ville være voksen alt for hurtigt og kom så langt ud, at jeg til sidst ikke kunne holde ud at se mig selv i spejlet.

Julius Mygind er søn af den kendte skuespiller Peter Mygind. Han voksede op i trygge rammer i en kernefamilie med mor, far og lillebror nord for København, men alligevel røg han ud i et mangeårigt hashmisbrug, som isolerede ham fra omverdenen. I dag - 10 år senere - er han helt ude af det og klar til at fortælle sin historie.

- Jeg var 14 år gammel, første gang jeg røg hash. Jeg så jo op til de ældre drenge, så da jeg første gang fik det tilbudt, sagde jeg bare ja uden at tænke nærmere over det. I perioden blev jeg overfaldet af bander to gange, og jeg fik det så skidt med mig selv, at det blev en flugt, og hurtigt blev det en hverdagsting at ryge, fortæller Julius, der fra næste måned holder foredrag for forældre i håb om, at hans historie kan hjælpe dem med at tackle situationen, hvis deres børn skulle ende ud i et misbrug.

Fri hash i USA giver indblik i forbrugernes adfærd
Fri hash i USA giver indblik i forbrugernes adfærd

- Det har taget rigtig hårdt på mit liv og særligt ungdomsliv. Nu er jeg nået dertil, hvor jeg kan se tilbage og dykke ned i det, uden at det gør ondt og forhåbentlig påvirke andre til ikke at tage de valg, som jeg gjorde, forklarer Julius, der i dag ud over at holde foredrag, spiller teater og arbejder freelance i tv-branchen.

Han har aldrig oplevet, at folk har dømt ham, fordi han havde en kendt far. Han understreger også, at hans forældre ikke er skyld i, at han endte med at blive hashmisbruger, og at noget af det værste var at skulle holde det skjult for dem.

61-årig kvinde knaldet som pusher: Taget med revolver og kokain
61-årig kvinde knaldet som pusher: Taget med revolver og kokain

- De blev jo desperate. De vidste godt, at jeg røg for meget, men de ville have, at jeg selv skulle indrømme det. Jeg var blevet så afhængig, at det var det første, jeg tænkte på om morgenen. Hvis ikke jeg havde noget, tog jeg tidligt hjem fra skole og smuttede over på staden (Christiania, red.) og kunne sidde alene og ryge på Nemoland (café på Christiania, red.). Man får jo fråderen på, så jeg havde altid chips-poser liggende under min seng.

Julius sammen med sin far Peter Mygind til en filmpremiere i 1998

Misbruget stod på for Julius op igennem de ældste klasser af folkeskolen. Som 16-årig fik han konstateret ADHD, så derudover brugte han også stofferne som selvmedicinering. Men det tog overhånd, og til sidst havde han afskærmet sig så meget fra venner og familie, at han til sidst godt kunne se, at der måtte ske noget.

KENDER DU EN UNG MED HASHMISBRUG? FÅ HJÆLP HER

- En dag spurgte mine forældre, om ikke jeg havde lyst til at tale med en SSP-medarbejder (et lokalt samarbejde mellem skole, socialforvaltning og politi, red.). Jeg gik med til det og indså, hvor langt ude, jeg havde været i tre år. Herefter gik jeg igennem et meget hårdt psykologforløb, der i høj grad handlede om at få banket noget selvværd og selvtillid tilbage i kroppen.

Julius begyndte efter 10. klasse på HF, som han beskriver som de to hårdeste år.

- Jeg blev træningsnarkoman. Mange af mine venner røg, så hver gang de spurgte, om jeg ikke ville ryge med, tog jeg i stedet til træning.

Californien skal stemme om at legalisere hash
Californien skal stemme om at legalisere hash

Han smiler og fortæller, at han i dag for længst er ude af det, og alt er godt. Han må dog leve med konsekvenserne af sit misbrug resten af livet.

- Jeg kæmper rigtig meget med min hjerne. Jeg har myldertanker, og det kommer jeg nok til at skulle arbejde med resten af mit liv.

Julius holder sit første foredrag på Rungsted skole den 27. september. Hvis du har nogle spørgsmål til Julius, er du meget velkommen til at skrive til ham på julius@mygind.dk.

LÆS OGSÅ: LA vil legalisere hash i stedet for at have zoneforbud

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Denne sportsgren beskytter kroppen...
bt.dk
Genialt hotel-trick får folk til at...
bt.dk
Mere dårligt nyt til Hareide!...
bt.dk
Nibali snød sprinterne - dansker med...
bt.dk
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx